Víz alatt

2023.04.16. 21:41

Gyöngyösi éremeső az egri világkupán + fotók

A Mátrai Erőmű Búvárklub hat versenyzője tizennégy érmet szerzett az egri uszonyosúszó világkupán, ezzel klubjukat a hétvégi verseny éremtáblázatának élére repítették.

T. B.

Nagy siker volt az egri Uszonyosúszó Világkupa

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap is folytatódott az egri Bitskey Aladár Uszodában a XVII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa és Minaret Kupa. A megyénkbeli sportolók közül a Mátrai Erőmű Búvárklub versenyzői teljesítettek kiemelkedően a második napon, számos érmet szereztek

Pernyész Dorottya két aranyéremmel gyarapította gyűjteményét, délelőtt 100 méteres uszonyos gyorsúszásban (bifins) győzött, majd délután megnyerte a kétszáz méteres távot is. A 400 méteres felszíni úszás (surface) a felnőttek között gyöngyösi háziversenyt hozott, amelyben Mozsár István Alex legyőzte Kiss Nándort. Ugyanebben a számban a fiúk utánpótlás versenyét Kovács Megyer nyerte. A 200 méteres uszonyos gyorsúszásban (bifins) az utánpótlás korú lányok között Varnyú Anna Jadviga is elsőséget szerzett, míg száz méteren ezüstérmes lett. A gyöngyösiek közül vasárnap Fügedi Réka egy hatodik és egy kilencedik helyet ért el, előbbit 100 méteres felszíni úszásban, utóbbit 50 méteren.

A Búvár és Vízisport Klub Eger három versenyzőjét indította a világkupa futamon, Koós Márton Balázs betegen vállalta a szereplést szombaton, s vasárnap már nem indult, de Sike Lilla Anna is betegség miatt hagyta ki végül a versenyt. Ott volt viszont Ágó Anna, aki az utánpótlás korú lányok között állt rajthoz és előbb 100, majd 50 méteres felszíni úszásban javított egyéni legjobb időin első világkupás szereplése alkalmából. Előbbi számban 36-ként, utóbbiban 32-ként zárt úgy, hogy idősebbek között versenyzett.

Az egyéni pontversenyben Pernyész Dorottya lett holtversenyben a legeredményesebb felnőtt női versenyző, az olasz Dora Bassival együtt 196 pontot gyűjtöttek. Varnyú Anna Jadviga a lányok között lett a pontversenyben második az olasz Giulia Bruni mögött 188 pontjával (Bruni négy számot nyerve 200-at gyűjtött), míg Fügedi Réka holtversenyben 11. lett 123-mal. Ágó Anna 68. lett 18 ponttal.

A felnőtt férfiak között Kiss Nándor és Mozsár István Alex egyaránt a 16. helyen zárt 96 ponttal, de ők csak két számban indultak, míg az előttük végzők 3-4-szer is úsztak. Koós Márton Balázs a 84. helyen zárt 6 ponttal. A fiúk között Kovács Megyer 11. lett 126. ponttal, ő háromszor állt rajthoz, az első tízből kilencen pedig négy versenyszámot vállaltak.

A gyöngyösiek az éremtáblázat élén végeztek. Összesen nyolc arany, öt ezüst és egy bronzérmet szereztek, ami 14 érem, míg a német SC DHfK Leipzig e.V. 17 érmet szereztek, de csak hét aranyat. Az éremtáblázat harmadik helyezettje a Bácsvíz KVSC lett 14 éremmel, közte öt arannyal. A klubok közötti pontversenyben a Mátrai Erőmű Búvárklub 825 ponttal ötödik lett, az egriek 24-gyel a 66. helyen végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában