Labdarúgás

2023.05.10. 20:04

Dr. Vass Géza-kupa: az FC Hatvan negyedszer hódította el a serleget

Gyorsan dűlőre vitte a mérkőzés és ezzel a trófea sorsát az FC Hatvan csapata a 2022/23. évi dr. Vass Géza Heves Megyei Kupa döntőjében. Az NB III.-as gárda hatgólos különbséggel győzte le a vármegyei II. osztályban éllovas Mátraderecskei SE gárdáját a Szentmarjay-stadionban.

Bódi Csaba

Az FC Hatvan csapata – igazolva a papírformát – megnyerte az dr. Vass Géza-kupát

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

FC HATVAN–MÁTRADERECSKEI SE 6–0 (4–0)

Eger, Szentmarjay stadion. V.: Debreczeni Krisztián (Király, Szigetvári Zs.).

FC HATVAN: Menczeles (Áll, 46.) – Tarnóczi, Barthel, Bárkányi (Zsoldos, 46.), Karácsony – Laczik (Soós, 46.), Szabó R. (Dinka, 46.), Kitl (Panyi, 46.), Tarjáni – Molnár R. (Palaga, 46.), Fellner (Szabó B., 46.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
MÁTRADERECSKE: Balogh Cs. (Suha Sz., 72.) – Báder Sz. (Oláh Z., 80.), Tóth M., Csörgő, Bari – Oláh F., Farkas R. (Béres, 56.), Czutor, Csóka (Gregász, 56.), Berki – Baranyi. Edző: Kolozsvári Imre.
GÓL: Laczik (14., 27., 40.), Karácsony (36.), Dinka (73.), Soós (84.).

Az FC Hatvan negyedszer vagy a Mátraderecske először? Ez jelentette a huszadik alkalommal lebonyolított 20. dr. Vass Géza-kupa döntőjének fő kérdését, bár igazából az erőviszonyok alapján az NB III.-as Zagyva-partiak számítottak a finálé egyértelmű esélyesnek. A favorit pedig igazolta a papírformát, amire nem is kellett sokat várni. A 14. percben Laczik Levente erőteljes bal lábas lövése kötött ki a jobb sarokban. A 27. percben ugyancsak a 19 éves játékos volt eredményes úgy, hogy a jobb oldalról indulva a végül bal oldalról talált a hálóba.  A gólok sora azonban itt nem állt meg Laczik esetében, mert a 40. percben újra ő volt eredményes, méghozzá 11-esből és úgy, hogy a három minutummal korábban Karácsony Dávid is büntetőből vette be Balogh Csaba kapuját.

A második félidő ünnepélyes kezdőrúgását dr. Vass Géza unokája, Csiffáry Csege Regő végezte el. 

Ezt azonban már nem a pályán belülről figyelte a hatvaniak hét futballistája, akik helyére a kispadról érkeztek a friss emberek. Zoram Szpisljak együttesének mezőnyfölénye velük együtt is tovább tartott, ám újabb gól csak a 73. percben született mégpedig Dinka Kristófnak köszönhetően. A 84. percben aztán a szintén csereként beáll Soós Dávid is feliratkozott a gólszerzők közé, beállítva ezzel a végeredményt. 

A második félidei kezdőrúgást dr. Vass Géza unokája végezte el 
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az eredményhirdetést megelőzően a Magyar Labdarúgó-szövetség Heves Vármegyei Igazgatósága és Társadalmi Elnökségének nevében köszöntötték dr. Vass Géza családját. 

Az elhunyt özvegyének, Ilka asszonynak, gyermekének és unokáinak Jakab Gábor társadalmi elnök adott át ajándékot. Különdíjat vehetett át a döntőben triplázó Laczik Levente és a sportszerűségi díjat kapott Mátraderecskei SE nevében Farkas Rudolf csapatkapitány. A jutalmakat, a győztesnek járó serleggel és vándorkupával együtt Jakab Gáborral egyetemben a versenybizottság elnöke, Tóth Zsolt nyújtotta át.

Dr. Vass Géza családja Jakab Gábor társadalmi elnök (jobbról a második) társaságában
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ők mondták

ZORAN SZPISLJAK: – Mindkét csapat élvezte a játékot. A mátraderecskeiek megpróbálták mindent, ennyire futotta tőlük, de ennek a kupának és ennek a játéknak az öröme az, hogy a játékos élvezze a meccset. Mi kihasználtuk a lehetőségeket, ők kevessbé. Akadt a derecskeiek részéről két-három olyan helyzet, amit öröm volt látni, ahogy a kapusuk bravúrt is bemutatott. Mindkét csapatnak gratulálok! Itt nem az eredmény volt a fontos és nem az, hogy ki nyerte, hanem az, hogy ki jutott idáig és milyen meccset játszott a végén.

KOLOZSVÁRI IMRE: – A realitást az jelentette, hogy nyilvánvalóan az NB III.-as csapat szerzi meg győzelmet. Mi örömként éltük meg az egészet. Úgy jöttünk ide, hogy játszunk egy jót. Az, hogy számszerűleg hat lett közte, ez benne van a pakliban. Megmutatkozott az edzéskülönbség és a két osztály különbség a két csapat között. Csak gratulálni tudok az FC Hatvannak!

SZABÓ ROLAND, az FC Hatvan csapatkapitánya: – Nehezen találtuk az elején a mérkőzés ritmusát, de a pálya talaja is nehezítette a dolgunkat. Az ellenfél nagyon jól védekezett, jól zárták a derecskeiek a területeket. Ahogy telt az idő, úgy egyre jobban elfáradtak, egyre több lehetőségünk akadt. Már az első félidőben sikerült jelentős előnyre szert tenni. A második félidőben friss játékosok érkeztek, akik szintén többször helyzetbe kerültek, és ennek köszönhetően alakult ki a hatgólos győzelem.


 

 

Címkék#kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában