Labdarúgás

2023.05.09. 11:59

Dr. Vass Géza-kupa: az FC Hatvan negyedszer vagy a Mátraderecske először?

Huszadik alkalommal lépnek pályára a csapatok a dr. Vass Géza nevét viselő kupa elnyeréséért. Május 10-én Egerben az NB III.-as FC Hatvan a vármegyei II. osztályban élen álló Mátraderecskei SE ellen mérkőzik.

B. Cs.

A tavalyi döntőben ezek a serlegek találtak gazdéra

Forrás: Czímer Tamás/Heve Megyei Hírlap

A 2022/23. évi dr. Vass Géza Heves Megyei Kupa döntője:

FC HATVAN–MÁTRADERECSKEI SE

Eger, Szentmarjay stadion, szerda, 17.00. V.: Debreczeni Krisztián (Király, Szigetvári Zs.).

Bárkányi Arnold, Szabó Roland, Karácsony Dávid és Czibolya Gábor maradt hírmondónak a hatvaniak közül abból a csapatból, amely 2019-ben harmadik alkalommal hódította el a serleget. A Zagyva-parti együttes a herédi fináléban 9–0-ra verte a Felsőtárkányt, és nyerte meg harmadszor a trófeát. Előzőleg 2012-ben ugyancsak a Felsőtárkány ellen nyertek (5–0) a sárga-kékek, míg korábban, 2007-ben a Visonta-Bezzegh Víz Gáz alakulatával szemben győztek 2–1-re Károly József tanítványai. 

Az FC Hatvan újoncként az NB III. Keleti csoportjának a 10. helyéről várhatja a hátralévő két fordulót. A Zoran Szpisljak edzette társaság egyértemű favoritként szerepel a HELASZ egykori elnökének nevét viselő döntőben, és nem csak azért, mert eddig ahányszor az aranymeccsig jutott a gárda, meg is nyerte azt.

A Mátraderecskei SE részéről az edző, Kolozsvári Imre képviseli az állandóságot a dr. Vass Géza-kupa tekintetében is. A tréner az egyedüli, aki az észak-hevesiek közül ott volt a 2015-ös fináléban is, ugyancsak a csapat irányítójaként. Nyolc évvel ezelőtt a derecskeiek 6–0-ra kaptak ki a Nagyrédétől a domoszlón rendezett döntőben. Jelenleg a gárda bajnoki címvédőként vezeti a Heves vármegyei II. osztály pontvadászatot, arra készülve, hogy meglepi NB-s ellenfelét a Szentmarjay stadionban, ahol a nézők ingyen tekinthetik meg az összecsapást.

Heol Sport


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában