Labdarúgás

2023.06.19. 11:52

A Gyöngyösi AK Nyilasi csapatával is játszik a nyáron

A pihenő még tart, de a felkészülési program már megvan a Gyöngyösi AK számára.

B. Cs.

Majzik Zoltán jövő szerdán tartja majd az első eligazítást Archív fotó

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Heves vármegyei bajnoki címet szerzett és az NB III.-as osztályozót megnyert GYAK együttese június 28-án kezdi a felkészülést a magasabb osztályú küzdelmekre. A mátraaljaiak hosszú bajnoki évet hagytak maguk mögött, kijár nekik a szabadság, amely két és fél hétig tart. Az edzőmeccsek sorát már ismertette Majzik Zoltán, ám a kerettel kapcsolatban még nem tudott sok érdemi információval szolgálni a vezetőedző, aki az NB III.-ba lépve is irányítja a zöld-fehéreket.

– Eddig a felnőtteken kívül az U14-es csapatot is edzettem és ez kettőség megmarad, ám az még nem derült ki, hogy az első csapat mellett melyik utánpótlás korosztály tartozik majd hozzám – mondta szakember.

– A játékosállományt illetően is akadnak még kérdőjelek akár az esetleges távozókat, akár a lehetséges érkezőket, akár az U17-es csapatból felkerülőket illetően. A bajnokcsapat két legrutinosabb tagja, Szilágyi Norbert és Vernyik Dávid azt vállalta, hogy heti egy-két edzésen részt vesz, és szükség esetén segít, de a többit meghagynák a fiatalabbaknak.

A gyöngyösiek a július 30-i bajnoki rajt előtt öt edzőmeccsen lépnek pályára. 

A főpróbát jelentő összecsapást a BEH-Szent István gárdája ellen játsszák Márkus Marcellék. A fővárosiak ifj. Nyilasi Tibor irányításával most léptek fentebb a BLSZ II. osztályból. A találkozó helyszíne majd az NB III.-as sorsolástól függ, ha ugyanis otthon kezd a GYAK, akkor érkezik a Szent István, amennyiben idegenben lesz a nyitány, abban az esetben Budapesten rendezik a mérkőzést.

A Gyöngyösi AK nyári felkészülési mérkőzései

JÚLIUS
5., szerda, 18.30: Gyöngyösi AK–Tiszafüred (NB III.)
8., szombat, 17.00: Gyöngyösi AK–Monostorpályi (Hajdú-Bihar vármegyei I. osztály)
12., szerda, 18.30: Gyöngyösi AK–REAC (NB III.)
15., szombat, 10.30: Szabadkikötő (BLSZ I. osztály)–Gyöngyösi AK
23., vasárnap, 17.30: Gyöngyösi AK–BEH-Szent István (BLSZ I. osztály)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában