Vízilabda

2023.06.12. 11:50

Brazíliából és Moszkvából is érkezik erősítés a Tigra-ZF-Eger csapatához

A hat távozó helyére négy új játékos érkezik a férfi OB I. 2022/2023-as szezonjában hetedik helyen zárt Tigra-ZF-Eger együtteséhez.

S. K.

Tóth Kálmán (középen) új csapat építésébe kezd

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Meghatározó játékosok intettek búcsút a szezon végén a Tigra-ZF-Eger együttesének. Ahogy arról már májusban beszámoltunk, a korábbi válogatott kerettag Baksa Benedek és Grieszbacher Márk a bajnoki ezüstérmes Genesys OSC Újbuda színeiben folytatja pályafutását, míg Szalai Gábor Miskolcon, Klár Gergely Szegeden keres új kihívásokat. A civil életet előtérbe helyezve döntött úgy, hogy lezárja profi pályafutását a 34 éves Kovács Gábor és a 29 esztendős Lőrincz Bálint.

A hat távozó pótlására zömében pályafutásuk elején járó vízilabdázók érkeznek. Új játékosként csatlakozik a Tigra-ZF-Eger együtteséhez a BVSC csapatát elhagyó Mészáros Bálint (18 éves), a legutóbb az OB I/B-s Tatabányai Vízmű SE-ben szerepelt Borbély Sándor (16 éves), a Brazíliából hazatérő Sudár Olivér (18 éves) és az orosz Dinamo Moszkvát elhagyó üzbég, Kirill Rusztamov (28 éves). Utóbbi 2012 és 2015 között már szerepelt egri színekben. A szakmai munkáért továbbra is Tóth Kálmán felel.
– A kapuban Krémer Balázs és Borbély Sándor. Hátul Gólya Noel, Sári András és Biros Samu. Kapás oldalon Dimitrije Krijestorac, Rádli Rajmund és Spitz Márk. Rossz kézen Mészáros Bálint, Sudár Olivér, Dóczi Márton és Kirill Rusztamov. Centerként pedig Nikola Murisics vár majd bevetésre. A fennmaradó helyekre a munka és a fejlődésük tükrében a saját ifjúsági esetleg a serdülő korú pólósok közül kerülhetnek be néhányan – osztotta meg az Egri VÍzilabda Klub (EVK) elnöke, Szécsi Zoltán a klub honlapján.
Arról az új szezonban milyen elvárásokat támaszthatunk az újjáalakuló együttessel szemben, a klubvezető így fogalmazott:
– A következő szezont három fontos tényező határozza meg. Először is maga a játékosállomány, aztán a már sokat emlegetett munka mennyisége, minősége, a harmadik pedig a sorsolás. Az, hogy az első tizenhárom fordulóban szeptembertől, novemberig mennyi mérkőzést játszunk itthon és idegenben – vélekedett Szécsi Zoltán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában