Futsal

2023.06.14. 17:45

Egri játékos is erősítette az Európa-bajnoki címet nyert cukorbeteg-válogatottat

Március óta készült a kontinensviadalra a Hevesi Tamás vezette nemzeti csapat, hogy az eddigi négy ezüst-, és egy aranyérem után idén újra a legjobb lehessen.

B. Cs.

Jacsmanik Attila (hátul balról a harmadik) nagy siker részese lehetett

Forrás: Beküldött fotó

Ezúttal Lengyelország, egész pontosn a Varsóhoz közeli Pruszków adott helyet a Nemzetközi Diabétesz Futsal Európa-bajnokságnak, ahol a házigazdákkal kétszer is találkoztak a mieink. 

Az első összecsapást még a csoportkör nyitánya jelentette, amelyen a vendéglátókat 2–0-ra múlta felül a magyar együttes. 

Utána Szlovákia (4–0) és Írország (2–0) legyőzése következett, majd ez elődöntőben a Nagy-Britannia elleni 3–1-es diadal jóvoltából az aranyéremért játszhatott a társaság. 

A fináléban ismét a lengyelekkel kellett farkasszemet nézni, akiket szétlövéssel 3–1-re vertek Sánta Attila és társai. A nyírbátori NB I.-es futsalcsapat tagja nemcsak Európa-bajnoki címet nyert, de őt választották a DiaEuro 2023 legjobb játékosának. Különdíjas társáról elismerőleg szólt a magyar válogatott egri kiválósága is.

– A csapatösszhang remek volt, részben ennek is köszönhető a siker, de annak is betudható a régen vár újabb elsőség, hogy egyéniségek terén is jól álltunk – mondta Jacsmanik Attila. – Nagyon boldogok vagyunk, hogy tíz év múltán ismét a csúcsra ért a gárda, amelyben ezúttal öt új ember kapott lehetőséget a játékra. Mindannyian bizonyították, hogy helyük van a legjobbak között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában