Vízilabda

2023.06.19. 13:17

Egri származású szakemberrel nyert világbajnoki címet az U20-as válogatott

A romániai Otopeniben rendezett U20-as vb-n a magyar férfi válogatott hódította el az elsőséget.

B. Cs.

Kovács Róbert szeniorként a Bárány-uszodában is megmutatja, hogyan kell pólózni

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A nemzeti együttes 1995 és 2007 után harmadszor nyerte meg a legrangosabb korosztályos viadalt, ezúttal Kovács Róbert irányításával. A fiatalok úgy értek fel a csúcsra úgy, hogy a döntőben címvédő szerbeket verték 12–7-re. Az egri illetőségű trénert választották a vb legjobb edzőjének, aki 1977. augusztus 2-án született a hevesi vármegyeszékhelyen. 

Az MVLSZ nyilvántartásában Kovács Csatlós Róbert néven szereplő szakvezető Egerben kezdett pólózni, majd Újpesten, a Vasasban, a Honvédban és a nápolyi Posillipo együttesében folytatta pályafutását. 

Négyszer nyert magyar bajnokságot, kétszer Magyar-kupát, bronzérmet szerzett a Bajnokok Ligájában, korábban pedig ezüstöt az ifjúsági Eb-n. Játékoskarrierjét az UVSE-ben fejezte be, de közben már utánpótláscsapatokat is edzett a klubban, sőt többször a korosztályos bajnokság dobogójára vezette aktuális gárdáját. Később az OSC OB I.-es csapatának másodedzőjeként számíthattak rá, emellett az egyesületben az ifjúsági együttest irányította. Az ott eltöltött három év után, két esztendővel ezelőtt Földi László hívására tért vissza legsikeresebb időszakának színhelyére, a Vasasba, ahol a gyermekcsapatot irányítja – írja az utanpotlassport.hu.

Apja fia

Az U20-as világbajnok válogatott keretében szerepelt az Egri Vízilabda Klub elnökének, Szécsi Zoltánnak a fia, az UVSE-ben pólózó Szécsi Marcell is.

A 2022-es világbajnokságra készülő U18-as fiúválogatott vezetőedzői posztjára Cseh Sándor férfi utánpótlás-szakmai igazgató kérte fel. A korosztályos nemzeti csapat a szakember irányításával tavaly augusztusban megnyerte a belgrádi világbajnokságot, amelyre utoljára nyolc évvel korábban akadt példa.

Azt a diadalt idén újabb követte, de immár az U20-as gárda élén.  

– Működött a formaidőzítés, mostanra gyorsultunk fel teljes sebességre, mostanra lettek a legkoncentráltabbak a fejek, bár egy döntőben igazából nem az a lényeg, hogy játszunk, hanem hogy a végén kinek a neve mellett van legalább eggyel több gól – értékelt a 46 éves edző a szövetség honlapján. – Most több lett, mert ma egészen kivételes szintet értek el a srácok, indult a kiváló kapusteljesítménnyel, és a második negyed második felére nagyon komolyan összeállt a védelem is. Amiről egész héten beszéltem, hogy a világbajnokságot a védekezéssel és leginkább az emberhátrányos védekezéssel nyerhetjük meg, az beigazolódott. Aláírom és adom a régi igazságot: a meccset a támadók nyerik, a bajnoki címet a védelem.

A vb-aranyat nyert csapat tagjai

KAPUSOK: Gyapjas Viktor (BVSC), Danka Benedek (KSI). MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Nagy Ákos (KSI), Ekler Zsombor (Honvéd), Lakatos Soma (Szeged), Mészáros Mátyás (BVSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Norbert (Miskolc), Pető Attila (Szolnok), Szécsi Marcell (UVSE), Tátrai Dávid (BVSC), Vigvári Vince (OSC), Vismeg Zsombor (Szolnok), Varga Vince (FTC). STÁBTAGOK: Kovács Róbert, Dávid Zoltán, Kardos István, Cseh Sándor, Székely Bulcsú, Balogh-Botlik Emese, Csapliczky Zsolt

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában