Örökség

2023.06.13. 17:30

Örökölte apja tehetségét az egri pólólegenda, Szécsi Zoltán fia

Két győzelemmel kezdett a magyar 20 évesek vízilabda-válogatottja a bukaresti világbajnokságon. Olimpiai aranyérmes kapusunk, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnökének, Szécsi Zoltánnak a fia, Marcell eddig remekel.

HEOL

Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok pólólegenda

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Új lebonyolítási rendszerben rendezik a húszévesek világbajnokságát, a 19 csapatot vonzó tornán a nyolc legjobb válogatott rendhagyó módon két négyes csoportban kezdte a küzdelmeket - írta meg a Metropol. A mieink a szerbekkel, az Egyesült Államokkal és a görögökkel szerepelnek azonos négyesben. Kezdésként Szerbiát ötméteresekkel verték, majd az USA elleni 12-6-os diadal jelezte, az aranyérem a céljuk. A háromszoros olimpiai bajnok pólókapus, Szécsi Zoltán fia a fiatalok egyik legerősebb játékosa. Marcellnek egyelőre itthonról szurkol az apuka.

– Még nem utaztam ki a román fővárosba, de a negyeddöntőket már az ottani csarnokban látom – mesélte Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, akinek tehetséges fia, az UVSE reménysége, Marcell kifogástalanul teszi a dolgát.

– A nemzetközi szövetség zárt láncú tévéközvetítései jóvoltából láttam, amint a fiam a szerbek ellen háromgólos hátrányból felállva a büntetőkkel 17-15-re megnyert meccsen négy kiállítást harcolt ki; ez nem kevés.

A Metropol írt arról is, hogy az ifjabbik Szécsi válogatottunk alapembere, ezúttal is jó erőben birkózik a riválisok kapuja előtt, noha középső támadóként számolatlanul kapja a pofonokat, csípéseket, ütéseket.

– Tilos elkiabálni a dolgokat, de ha Marcellék a csoportjukban az első két hely valamelyikét megszerzik, azonnal nyolc közé kerülnek. Ehhez az eddigi két találkozóját elveszítő Görögországtól egy pontot kell szerezniük. Tippem szerint a kőkemény Szerbiával az aranymeccsen újra találkozunk.

A Kovács-csapat 2022-ben Belgrádban az U18-as vb-n első lett, érdekesség, hogy azon az aranymeccsen szintén a szerbeket verte – a változatosság kedvéért akkor is büntetőkkel.

– Marcellék együttese ütőképes, szerepel benne olyan játékos is, akit meghívott felnőtt válogatottjába Varga Zsolt szövetségi kapitány, ráadásul a fél bukaresti csapatunk évek óta együtt játszik – tette hozzá a kapuslegenda, Szécsi Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában