MMA

2023.06.07. 15:39

Nagy bejelentést tett a jövőjéről Borics Ádám, a siroki Kölyök + videó

A Bellator magyar sztárja, az egri születésű, siroki kötődésű Borics Ádám a Superfight Series Hungary díszvendégeként mondott fontos dolgot a jövőjéről.

HEOL

Borics Ádám a gála díszvendégeként volt jelen az eseményen a Prémium Média meghívására

Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Az előző hétvégén rendezték a Superfight Series Hungary 11. gálaestjét, amely amellett, hogy két Európa-bajnoki cím sorsáról is döntött, Borics Ádám, a második legnagyobb amerikai szervezet, a Bellator MMA-sanak kijelentése miatt is emlékezetes lesz. A súlyos térdsérüléséből lábadozó harcos a korábban reméltnél jóval közelebb lehet egy újabb címmeccshez - derült ki a Prémium Média & Sport Management Zrt. szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményéből.

Mint írták, még másfél-két hónap, mire újra teljesértékű edzésmunkát végezhet, ám jól halad a Borics Ádám regenerációja, aki októberben pontozással – s mint azóta kiderült, már sérülten –maradt alul a Bellator pehelysúlyú világbajnokával, Patrício „Pitbull” Freirével szemben. Most a rutinos brazil súlycsoportváltása hozhatja helyzetbe a 29 esztendős magyart.

Borics Ádám és Perutek János a közönséginterjú közben
Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

 – Ebben az évben még látni fogtok a ketrecben – jelentette ki a hétvégi küzdősportgálán, a Riz Levente Sportcsarnok közönségéből nagy ovációt kiváltva Borics, akinek nem ez volt az egyetlen jó híre a küzdősport szerelmeseinek. – Júniusban sok minden eldől, ha Pitbull valóban lemegy 61 kilogrammba, és megüresedik a cím, az is lehet, hogy azonnal címmérkőzésem lesz. Az is lehet, még egyet kell majd küzdenem addig, de a lényeg számomra jelenleg az, hogy ebben az évben tudjak még egyet bunyózni.”

Az utóbbi években világklasszissá érett MMA-s a Superfight Series Hungary immár tizenegy gála estet megélt sorozatát is dicsérte, örömtelinek nevezve, hogy ilyen nívójú hazai küzdősporteseményeket rendeznek idehaza.

 – Egyszerre jó és rossz érzés itt lenni. Jó, mert egy ilyen gálát figyelhetek, és rossz, mert még inkább azt érzem, mennék már a ringbe én is – tette hozzá.

A Sirokról indult harcos az első sorokból nézhette végig, ahogy két új magyar Európa-bajnok is születik Budapesten. Az est főmérkőzésein előbb Tóth Csaba „Vörös Skorpió” intézte el muay-thai szabályrendszerben a szlovák Jakub Mikovcakot, majd a K-1-es Bereczki Dominik győzte le a görög Pantelisz Szamprovalakiszt.

 – Nagyon örülök ennek a rendezvénysorozatnak, amely remekül támogatja a hazai muay-thai szövetség alulról építkező munkáját. Mindazok, akik amatőr mérkőzéseken már sokszor bizonyítottak és szerepeltek, ma már bekerülhetnek az itteni fight cardra. Nagy öröm látni, hogy ennyien fejlődtek fel arra a szintre, hogy a Superfight Series gáláin bizonyítsanak – fogalmazott Dudok Károly, a hazai szakszövetség elnöke az összessen tizenegy profi meccset, közte hét nemzetközi találkozót hozó esten.

A nagy bejelentés az alábbi videóban megtekinthető 2 óra 38 perctől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában