Labdarúgás

2023.06.17. 07:15

Tarnaörsön pályanévadó ünnepségre várják a Ferencvárost

Az idén január 14-én 59 éves korában elhunyt egykori helyi futballista, majd egyesületi elnök, Bodonyi László nevét viseli egy hónap múlva a tarnaörsi labdarúgó-pálya.

B. Cs.

Bodonyi László (elöl, jobbról az első) a tarnaörsiek kapitányaként

Forrás: Beküldött fotó

Csibész. Becenevén csak így szólították társai Bodonyi Lászlót. A gyors szélső labdarúgó-pályafutása Tarnaörsön kezdődött és ott is ért véget. A sportember játékosként góljaival és gólpasszaival, később pedig vezetőként és támogatóként járult hozzá ahhoz, hogy a település csapata 1986 és 2005 között végig a megyei I. osztályban szerepeljen. 

Nagy teljesítménynek számított a tagság húsz éven át történő megtartása azt figyelembe véve, hogy korábban csak járási bajnokságban volt érdekelt a jobbára a helyi termelőszövetkezet által patronált együttes. 

Bodonyi László és bátyja, József az örsi klub meghatározó tagjának számított úgy, hogy velük együtt többnyire csak helyiek alkották a csapatot. Itt elég utalni az 1990-es évek elejének Sütő – Peredi, Csomor, Király, Mága J., Esvégh, Mága L., Kerek, Agócs, Bodonyi és Antal alkotta együttesére, de a későbbi generációkra is.

Újra a futballtérképen

Tarnaörsre 15 év kihagyást követően, 2020-ban tért vissza a nagypályás futballélet. A névadó főtámogató jóvoltából Danyi SE néven működő klub a vármegyei III. osztályban szerepelteti felnőttcsapatát. Eközben Báder János vezetésével U19-es fiú és leány csapata is van az egyletnek, mi több, mindkét gárda a bronzéremig jutott a most zárult idényben.

Bodonyi László közelmúltban bekövetkezett halála után egykori játékostársai azzal a javaslattal álltak elő, hogy a sportpálya viselje az arra legméltóbb személy nevét. A felvetést tettek követték.

– Július 16-án, vasárnap 15 órától tartjuk a névadó ünnepséget, ahol emléktábla-avatással és az FTC öregfiúk csapatának vendégül látásával emlékezünk Laci barátunkra – mondta az esemény szervezőjeként Peredi Tivadar. 

Forrás: Heol Sport



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában