Kerékpársport

2023.06.24. 17:25

Valter Attiláért, a volt egri egyetemistáért is szoríthatunk Pannonhalmán

A nőknél Vas Kata Blanka, míg a férfiaknál Fetter Erik és az egri egyetem korábbi hallgatója, Valter Attila is ott lesz a mezőnyben.

HEOL

Szurkolhatunk Valter Attilának, az országúti országos bajnokság mezőnyversenyén

Forrás: MTI

A 2022-es évhez hasonlóan idén is Pannonhalma környékén rendezik meg az országúti országos bajnokság mezőnyversenyét - derült ki a verseny szervezőinek szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. A június 25-i program délelőtt a hölgyek viadalával kezdődik, a lányokra 5 darab 16,8 kilométeres nagy kör és másfél 5,8 kilométeres kis kör, azaz 91,2 kilométer vár, míg a férfiak 9,  16,8 kilométeres nagy kört és három és fél 5,8 kilométeres kis kört, vagyis 170 kilométert teljesítenek.

Ami a penzumot illeti, az Pannonhalma, Győrság, Halomalja, Pázmándfalu és Nyalka érintésével kanyarog, döntő jelentőségű pontja a kis körben helyet kapó helyenként a 15 százalékos meredekséget is meghaladó emelkedő az Apátság felé, amelyet a lányok két ízben, a fiúk pedig négyszer abszolválnak.

Mint arra emlékezhetünk, tavaly közel hasonló távon és karakterisztikával a hölgyeknél Vas Kata Blanka diadalmaskodott Jordán Dorka és Zsankó Petra előtt, míg a férfiaknál az egri egyetem korábbi hallgatója, Valter Attila és Dina Márton csatájából a már a Jumbo-Visma csapatát erősítő kiválóság került ki győztesen – harmadikként Peák Barnabás ért célba.

Jelentős változás az előző évekhez képest, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség Elnöksége az országúti szakágban versenyző sportolók biztonságának maximalizálása, illetve a kockázatok minimalizálása érdekében – figyelembe véve a versenyzők által megfogalmazott javaslatokat! – érvénybe léptette a felnőtt országúti kerékpáros országos bajnokság előkészítésének és lebonyolításának sajátos szabályzatát, ennek eredményeképpen pedig mind a női, mind pedig a férfi versenyben kisebb indulói létszám várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában