Lovastorna

2023.06.11. 21:30

Voltizs versenyt rendeztek Szilvásváradon

Kassáról is érkezett idén csapat a Szalajka Kupára.

T.B.

A szilvásváradi lovastorna csapat

Forrás: Császár Fotó

Kétnapos volt az idei Szalajka Kupa Lovastorna Verseny, amelyet a szilvásváradi fedeles lovardában tartottak az elmúlt hétvégén. Az országos minősítő versenyen tíz egyesület kilencven versenyzője vett rész, s 21 lovat próbáltak ki, és persze a legkisebbek műlovon mutatták be tudásukat. Nem csak hazai, hanem szlovákiai egyesületek is érkeztek idén a viadalra, amelyen a gyerekektől kezdve a szenior korcsoportig hirdettek meg kategóriákat.

A Szilvásváradi Lovas Sport Klub Egyesület lovastornászai (Perge Flóra, Csoma Réka, Kecskés Alexa, Lassán Dóra, Vincze Liána, Turai Róza) csapat-C kategóriában bronzérmesek lettek, a legnépesebb mezőnyben, a junior-1-es kategóriában Perge Flóra nyolcadik helyen végzett. A kisebbek szereztek érmeket is, de kisebb mezőnyben. Amatőr műlovas kategóriában első lett Bertalan Szonja, mögötte Tóbiás Zselyke és Biláncsik Mia Rebeka állt föl a dobogóra. Egyéni-U2 kategóriában Kecskés Alexa első, Turai Róza harmadik, Balogh Luca Zselyke hatodik helyen zárt. Az utánpótlás-1-ben ezüstérmet nyert Vincze Liána, bronzérmet Molnár Beatrix.

Az egyéni, páros és csapatversenyekben az egyes korosztályokat főleg a Pasaréti Honvéd, valamin a Lovasakadémia versenyzői dominálták, csapatban végül a C-kategóriában utóbbi nyert, előbbi lett a második. A junioroknál a Magyar Póni Klub Egyesület gárdája győzött, megelőzve a kassaiakat és a Szárnyaló LSE versenyzőit.

II. Szalajka Kupa szilvásváradi csapat
A szilvásváradi lovastorna csapat
Fotó: Császár Fotó / Forrás: Császár Fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában