Labdarúgás

2023.07.04. 13:29

A Novaj SE nem nevezett a bajnokságba, a csapat máshol folytatja

A 2022/2023-as bajnoki évet albérletben töltött Novaj SE vármegyei III. osztályban szerepelt csapata nem nevezett a 2023/2024-es pontvadászatra. A társaság azonban nem széled szét, köszönhetően a mentőövet dobott Maklári SE-nek.

Bódi Csaba

Játékosok helyett szénabálák „népesítik be” a novaji játékteret

Forrás: Bóta András/Novaj SE

– Szomorúan jelentjük be, hogy a Novaj SE nem nevez be a következő labdarúgó-bajnokságra – fogalmazott az egylet nevében közzétett bejegyzésben Bóta András és Milák Pál. – Az elmúlt egy évet követően, miután minden mérkőzésünket idegenben kellett lejátszanunk a használhatatlan pálya és a lekapcsolt közművek miatt, továbbra sem sikerült pályázatot nyernünk vagy komoly támogatót találnunk a pálya és öltözőépület felújítására, valamint a rezsiköltségek rendezésére. 

Az egyetlen pozitív kimenetele az előző szezonnak az volt, hogy a Maklári SE-vel nagyon jó kapcsolatot sikerült kiépíteni. Úgy néz ki, hogy a teljes játékoskeretet átveszi a vármegyei I.-es klub és Maklári SE II. néven indít egy csapatot. Így legalább a társaság együtt tud maradni. 

Bóta András és Milák Pál a csapat nevében mindenki támogatását köszöni, aki valamilyen formában segítette őket az utolsó pillanatig. Nagyon hálásak mindenért, mert nélkülük ezt a szezont sem tudták volna befejezni.

– A pálya karbantartását április 11-én, az öltözőt pedig június végével, kitakarítva visszaadtuk az önkormányzatnak. Az egyesület által felajánlott, az öltözőben és a tárolóban hagyott eszközökről, sportszerekről, bútorokról (pl. labdák, defibrillátor az óvodának) külön levélben értesítettük az önkormányzatot – rögzítette Bóta András.

Az öltözőt már visszaadta a klub az önkormányzatnak
Forrás: Bóta András/Novaj SE

A Maklári SE idén tavasszal létesítményhasználattal segítette a III. osztály Északkeleti csoportjában 7. helyen végzett novajiakat. A kapcsolat ebben az időszakban vált erősebbé a klubvezetők között, akik közül a MSE elnökének javaslastát elfogadta az elnökség.

– Az alapot a novajiakkal régóta fennálló jó baráti viszony jelentette – közölte a maklári egylet első embere, az ötleggazda Szerencsi Tibor. 

– A szezon végén aztán felvettem a második csapat indítására vonatkozó javaslatomat a vezetőségnek és a novajiaknak. Mivel mindkét részről hajlandóság mutatkozott a közös útra, megszületett a megállapodás, így sikerült mentőövet dobni az Ágó Ferenc irányította csapatnak. Ehhez a gárdához csatlakozik még néhány helyi futballista, de lesz olyan játékos is, aki más klubtól visszatérve vállal szerepet a vármegyei III. osztályban induló Maklári SE II. együttesében. A hátteret biztosítjuk a működéshez, már csak az átigazolások technikai része van hátra – mondta Szerencsi Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában