Labdarúgás

2023.07.07. 14:23

Harmati Péter visszatért az Eger SE-hez

Úgy tűnik, ismét összefogás kezd kialakulni az egri labdarúgás mögött, miután az egri városvezetés támogatásával Szabó Róbert társ-ügyvezetőként, Harmati Péter pedig az NB III.-as csapat és a vármegyei I.-es gárda szakmai igazgatójaként csatlakozott az Eger SE csapatait működtető gazdasági társasághoz, a Eger Labdarúgó Sport Kft.-hez.

Bódi Csaba

Harmati Péter már javában dolgozik az ESE érdekében

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyeri Hírlap

– A kibővült stáb összetétele is mutatja a labdarúgás fejlesztése mögötti összefogást, amelynek az egri városvezetés is tagja, és amely a jövőbeli jó teljesítmények záloga lehet – mondta a klub honlapjának Mirkóczki Ádám egri polgármester, aki az egyik indikátora volt a változásoknak.

Szabó Róbert jelenleg a Heves Vármegyei Közgyűlés alelnöke, korábban a klub társadalmi elnöke volt, míg Harmati Péter 2014 óta jelentős szerepet játszott a vármegyeszékhely labdarúgásában, és bár 2021. őszén távozott az Eger SE-től, most újra számítanak kapcsolatrendszerére, helyismeretére és sportvezetői tapasztataira.

 A szakember visszatérésében fontos szempont volt, hogy az NB III.-as csapat vezetőedzője, Céró Bálint a lehető legtöbbet tudjon a csapat felkészítésével foglalkozni, az egyéb teendőket Harmati Péter igyekszik majd levenni a válláról és a csapat keretének kialakítása a vezetőedzővel együttműködve már a régi-új szakember hatáskörébe tartozik.

– A közös munkát elkezdtük, a keret kialakítása folyamatban van. Az már bizonyos, hogy Hegedűs Dávid visszatér a csapathoz, rajta kívül a szóbeli ígéret már megvan az újra az ESE-kerettel készülő Debreczeni Dávid és Vajda Ákos részéről, akik az elmúlt évet Füzesabonyban töltötték. Rajtuk kívül még szereténk legalább három meghatározó játékost leigazolni. Jelenleg akadnak próbajátékon lévők, az ő sorsuk később dől el. – mondta el Harmati Péter.

– Pétertől várjuk azt is, hogy a pályák tekintetében lesz javulás és itt elsősorban a Szentmarjay-stadionra gondolok – folytatta Farkas Balázs, ügyvezető. – Ez nagyon fontos ahhoz, hogy előre lépjünk, illetve jobb eredményeket érjen el a felnőtt csapat. Ezen túlmenően egyértelműen plusz forrásokat kell bevonni, ugyanis a tavalyi költségvetésből ez szinte lehetetlen. Ezért bízunk abban, hogy a Péter segítségével a lehetőségeink tovább bővülnek. Az érsekkerti létesítményt illetően máris sikerült gyors eredményt felmutatni, hamarosan ugyanis elindul a fejlesztés a gyepszőnyeget állapotát illetően. A stadiont üzemeltető Egri Városi Sportiskola szerződést kötött egy pályakarbantartó-pályafelújító céggel, amelynek köszönhetően NB III.-as csapatunk remélhetőleg jobb körülmények között fogadhatja majd az ellenfeleket. 

Tekintve, hogy a Felsővárosi Sporttelepen zajlik a pályafelújítás, a Szentmarjay-stadionban pedig hamarosan hozzá látnak a munkálatokhoz, így nyáron hazai környezetben nem játszik edzőmeccset a gárda.

– Sajnos a szurkolóknak így idegenbe kell utazni, hogy láthassák a csapatot, de most ezt az időszakot be kell áldozni azért, hogy ősszel már jobb körülmények között lehessen futballozni – zárta Harmati Péter. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában