Lovassport

2023.07.09. 11:45

Szabadidős lovasok versenyeztek Szilvásváradon

Díjugratásban, díjlovaglásban és ügyességi pályán mérték össze saját és lovaik tudását a gyerekek.

Tóth Balázs

Ügyességi pályán és díjugratásban próbálhatták ki magukat a lovas sportokkal egyelőre amatőr szinten foglalkozó gyerekek és lovaik

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Szombaton rendezték a HORZE SZLSE kupasorozat szilvásváradi állomását. A szabadidős lovasoknak kiírt versenyen díjlovaglásban, ügyességi pályán és díjugratásban próbálhatták ki magukat a lovas sportokkal egyelőre amatőr szinten foglalkozó gyerekek és lovaik. A legkisebbek még futószáron vezetett lóval teljesíthették a díjlovas feladatokat, a nagyobbak már önállóan mutathatták be a programot. Az ügyességi pályán is többféle feladat várt a párosokra, ideális időre és gyorsaságra is teljesíthették az akadályokat, a lóval való bánásmódról számot adó kihívásokat.

Ezen kívül több magasságon díjugrató versenyt is rendeztek, a klasszikus formában, de ideális időre is rendeztek versenyszámokat, de pontgyűjtő futamok is voltak, amelyben egységnyi idő alatt minél több akadályt kellett átugraniuk a ló és lovas párosoknak.

A nehéz ügyességi pályán Czakó Petra volt a legjobb, ugyanezen a pályán pontgyűjtésben Vasvári Nadin. Díjugratásban a legmagasabb (80-90 centiméteres) akadályokon Becsey Dóra végzett az élen, a 70-80 centis ideális idős versenyszámot Soltész Gréta nyerte, 60-70 centin pedig Baranyai Nikolett, ő volt a mezőny legpontosabbja, mindössze két századmásodperces eltéréssel teljesítette a pályát. Díjlovaglásban a magasabb kategóriákban futamot nyert Poprádi Gréta, Szaller Hanna (ő több számban is győzött) és Özcan Yasemin.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában