Vízilabda

2023.07.23. 12:43

Tovább halad a Bárány-uszoda korszerűsítése

Kisebb és nagyobb beruházásokat is végrehajtott az Egri Vízilabda Klub (EVK) az immár az egyesület által üzemeltetett dr. Bárány István Sportuszodában.

Tóth Balázs

Szécsi Zoltán igyekszik jobb körülményeket teremteni

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Szécsi Zoltán ügyvezető elnök kifejtette: sok pici problémát oldottak meg és nagyobbakat is, van azonban, ami túlmutat rajtuk, garanciális javításokat is kell végezni.
Fejlesztésként elindult a vízforgató projekt, amelynek köszönhetően sokkal ritkábban kell cserélni a vizet, ezen kívül vegyszermentes vízkezelést vezettek be, s így is csíramentes lesz a környezet. Vastalanítót is fölszereltek, így a fürdőruhák sem mennek tönkre.

Hőszivattyúval hasznosítják a termálvíz hőjét, amellyel befűtenék a felállítani tervezett fújt légsátrat. 

A merevvázas sátorfedés projekt elakadt, az egyesület fújt légsátras megoldást alkalmaz majd. A hőszivattyú segítségével a 37 fokos termálvizet akár 12-14 Celsius fokosan engedhetik majd a patakba (ennek télen a kacsák kevésbé örülnek majd), míg az uszoda 150 nap helyett az év minden napján használható lesz, s remélik, ez megjelenik majd az utánpótlás eredményességében. A létesítményt a nagyközönség is használhatja majd. A sátrat szeptemberben szeretnék fölállítani, a betonozás, vasszerelés addig elkészül.

A vízforgató 50 millió forintból, a sátorfedés 210 millió forintból valósul meg, ezt az egyesület Tao-forrásból és önerőből fizeti. 

Számítanak az idei városi sporttámogatásra is, hogy a fedés szeptemberben elkészülhessen. A 140 ezer köbméter földgáz helyett 60 ezer kilowatt villanyáram szükséges a fűtéshez, ez forint megtakarításban is jelentős, de energiaegyenlegben is, hiszen a fogyasztás egy részét napelemekkel szeretnék fedezni. Szécsi Zoltán elmondása szerint az öltöző épületben gázkazán is működik majd az átmeneti időszakokban a használati melegvíz előállításához. Szeretnék lecserélni a medence halogén reflektorait is, nyolcadannyit fogyasztó ledes fényforrásokra.

Az EVK szerint a Bitskey Aladár Uszodára is ráférne a felújítás, a nagy uszoda is energiahatékonyabbá és olcsóbban üzemeltethetőbbé tehető lenne, ehhez kisebb-nagyobb beruházásokra lenne szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában