Sportlövészet

2023.08.29. 08:56

A Káli LSK csapata 16 érmet gyűjtött a nagyöbű és gyorslövő ob-n

Csapatban nyolc versenyszámból hét országos bajnoki címet és egy harmadik helyet, egyéniben pedig három ob-elsőséget, két ezüst-, és három bronzérmet szereztek a Káli LSK tagjai a Nagyöbű és Gyorslövő Országos Bajnokságon.

Bódi Csaba

Albert Krisztián (balról), Komlósi Sándor és Barczi Krisztián ismét kiválóan versenyzett

Forrás: Káli LSK

A Magyar Sportlövők Szövetsége által a nagytétényi ROKK lőtéren lebonyolított kétnapos viadalon előbb a precíziós és gyorslövő puskás versenyszámokat bonyolították le. A rekkenő hőségben rendezett eseményen vármegyénket a Káli LSK háromfős csapata képviselte egyéniben és csapatban, összesen öt versenyszámban. Az ideálisnak nem éppen nevezhető viszonyok ellenére a sportolók igazán kitettek magukért. 

Barczi Krisztián nagyöbű puska nyílt irányzék 50 méteres versenyszámban országos bajnoki címet szerzett, nagykaliberű puska optika versenyszámban pedig második helyezést ért el. Albert Krisztián nagykaliberű puska optika versenyszámban diadalmaskodott, nagykaliberű puska nyílt irányzékú számban pedig bronzérmet tudhatott magáénak. Komlósi Sándor a kis kaliberű puska nyílt irányzék számban ért el harmadik helyezést. 

A Barczi, Albert, Komlósi alkota káli trió csapatban öt versenyszámból négyben diadalmaskodott, egy számban pedig harmadik helyen végzett.
Vasárnap a három pisztolyos számban folytatódott a küzdelem még egy fokkal melegebb viszonyok között. A káliaknak ezúttal sem kellett szégyenkezniük, ugyanis csapatuk a három versenyszámból mindegyikben országos bajnoki címet szerzett.

Egyéniben Barczi Krisztián a nagy kaliberű pisztoly nyílt irányzék számban aranyérmeskémt állhatott dobogóra, Komlósi Sándor pedig a nagy kaliberű pisztoly optika számban szerzett bronzérmet.

ROKK

A Rendőri Szervek Kiképző Központjának neve Rendőrség Országos Kiképző Központjára változott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában