Labdarúgás

2023.08.15. 13:40

Eger SE: az új edzőpáros is a fővárosból érkezett

Néhány órával azután, hogy az Eger SE bejelentette a Céró Bálint, Nagy Krisztián edzőpáros távozását az NB III.-as csapattól, kedden délután az új szakvezetői kettőst is bemutatta a klub.

Bódi Csaba

Lázok János (balról) és Pál András immár az Eger színeiben

Forrás: Eger SE

Az NB III.-as egriek szakmai munkájának irányítását vezetőedzőként Lázok János vette át, akinek asszisztensként Pál András a közvetlen segítője. A 38 éves, kétszeres válogatott magyar labdarúgó öt esztendővel ezelőtt befejezte be profi pályafutását. A Békés vármegyei Elekről származó támadó labdarúgóként húsz éven át szerepelt jegyzett szinten. 

2004-ben Gyuláról szerződött az akkor még NB I.-es Békéscsabához, ahol alig 20 évesen mutatkozott be az élvonalban. 

2005-ben a Vasas igazolta le, ahol 2009 őszéig a csapat meghatározó játékosaként 128 bajnoki mérkőzésen 31 gólt szerzett.  Utána játszott az MTK-ban, a német MSV Duisburg csapatában, majd hazatérve újra az MTK, a Paks, a Győri ETO, a Vasas és az Újpest mezét öltötte magára. Az NB I.-ben 242 mérkőzésen 53 alkalommal talált a kapuba.

Edzőként Lázók János legutóbb a Csepel Csep-Gól FC csapatát irányította. A BLSZ I. osztályban érdekelt fővárosi együttestől a 2022/23-as bajnoki év 23. fordulóját követően távozott. Segítője, a 37 éves Pál András, aki Csepelen játékosa volt Lázok Jánosnak, korábban pedig szerepelt a Vasas, az MTK, a Siófok, a Soroksár, az FTC és a Tiszakécske csapatában. Pál András testvére, Pál Szabolcs 2020 és 2022 között az Eger SE labdarúgója volt. 

Ami pedig a távozókat illeti, a téma kapcsán  az Eger Labndarúgó Sport Kft. rövid közleményében az alábbiakat hozta nyilvánosságra.

„A stáb és a vezetőség között történt megbeszélés után a mai naptól nem Nagy Krisztián és Céró Bálint felel az Eger SE NB III.-as csapatának szakmai munkájáért. Köszönjük a csapatért tett széles körű és áldozatos munkátokat!”

Céró Bálint tavaly szeptemberben érkezett az Eger SE-hez, ahol Szekeres Adrián helyét vette át a kispadon. Vezényletével a 2022/23-as bajnoki évben a húsz csapatos NB III. Keleti csoportjában a 18. helyen végzett a gárda. A 2023/24-es pontvadászatot az Északkeleti csoport tagjaként két vereséggel nyitotta a piros-kék legénység. A rajton Putnokon 4–1-re kaptak ki a látogatók, majd pedig Cigándon maradtak alul 4–0-ra. A két kudarcot 7–0-s kupasiker követte Gyulaházán, az NB III. 3. fordulója pedig meghozta az első pontokat, az ESE a Gyöngyösi AK-nál 2–1-re nyert. 

Szombaton 11 órától a DVSC II. otthonában lép pályára az egri gárda, immár a Lázok, Pál duó vezényletével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában