Labdarúgás

2023.08.11. 20:00

Gyöngyösön az Eger: ez most alsóházi derbi az NB III.-ban

Pontok vonatkozásában legalább az egyik csapat számára pozitívan változik a helyzet a vasárnapi Gyöngyösi AK–Eger SE vármegyei összecsapást követően, ahol két olyan gárda találkozik egymással, amely eddigi mindkét bajnoki mérkőzését elveszítette.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Az NB III. Északkeleti csoportja 3. fordulójának mérkőzései:
Vasárnap, 17.30:

GYÖNGYÖSI AK (14.)–EGER SE (16.)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Kovács Gábor Péter (Vrboszki, Németh P.). Élőben: nógrádifutball.hu
 

– A fejlődés látszik és ez nagyon fontos, de persze a legjobb az lenne, ha ez pontokban is megmutatkozna – mondta a GYAK vezetőedzője, Majzik Zoltán.

– A cigándi rajtot követően a REAC ellen már jobban futballoztunk, igaz, a játékunkon még van mit javítani az eredményesség érdekében. A játékosok ki vannak éhezve a sikerre, a motivációval nincs gond, és meggyőződésem, hogy jó úton járunk, viszont időre van szükség, hogy összeálljon minden. Nem örülök, hogy az egriek nulla ponttal érkeznek, ezzel együtt jó mérkőzést várok, amelyet remélem, sok néző követ figyelemmel a helyszínen.

A Gyöngyösi AK a cigándi nyitányon, majd a REAC elleni hazai mérkőzésen is 2–1-es vereséget szenvedett. A zöld-fehérek hét közben leigazolták a 17 éves Móga Bendegúzt (Vasas), ám a balhátvéd kisebb sérülés miatt vasárnap nem lesz hadra fogható, ahogy Uram Dénes és Oravecz Botond is hiányzik a mátraaljaiak meccskeretéből.

Az Eger SE Putnokon 4–1-re, Cigándon pedig 4–0-ra kapott ki, majd a Magyar Kupában 7–0-ra győzött Gyulaházán.

– Egyértelmű, hogy valami hiányzott belőlünk az első két mérkőzésen, ezt fel kellett ismernünk és ezen javítanunk szükséges – jelentette ki az ESE vezetőedzője. Céró Bálint arra a kérdésre, hogy a keretben történt változtatás – melynek során megváltak Papp Kristóftól és Tóth Lászlótól – milyen hatással volt a többiekre, így válaszolt. – Van, ami a csapat belügye, meglátjuk, hogy sikerültek ezek a módosítások. A játékosok érzik a saját felelősségüket is a kialakult helyzet kapcsán.

A két távozó pótlását illetően csupán annyit jegyzett meg a tréner, hogy „meglátjuk, mit hoz a jövő, folyamatosan nyitva tartjuk a szemünket”.

Gyöngyösön mindent elsöprő győzni akarást szeretne viszontlátni labdarúgóitól Céró Bálint. A szakember szerint „nem az fog dönteni, ki milyen játékos, sokkal inkább a sikerbe vetett hit lesz fontos”.

Beliczky Gergő, Kispál Tamás és Hegedűs Dávid sérülés miatt nem játszik az ESE-ben.

A játéknap teljes programja
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

SÉNYŐ CFC (6.)–FC HATVAN (3.)

Sényő. V.: dr. Dédesi Mátyás Benedek (Elek, Bense). 
A hatvaniak remekül kezdték a 2023/24-es szezont, tekintve, hogy az NB III.-ban előbb idegenben játszva legyőzték a Kisvárda II. csapatát (4–2), majd hazai pályán a DEAC alakulatával szemben nyertek (2–1). Utána a Magyar Kupa 1. fordulóját vették sikerrel Zagyva-partiak a Jászberényben elért 3–0-s diadalnak köszönhetően.

A sényőiek is veretlenek a bajnokságban, a szabolcsi egylet házigazdaként a Karcag 3–2-es két vállra fektetésével indította az idényt, az újonc SBTC azonban pontot csípett (1–1) vendégétől.

Az elmúlt bajnoki évet illetően a hatvaniaknak nincsenek rossz élményeik a sényőiekről. Az edzőként Zoran Szpisljak vezette csapat tavaly ősszel a 89. és 92. percben elért góllal 2–1-re nyert a nyírségi gárda ellen, tavasszal pedig 1–1-es döntetlennel tért haza a vendégjátékból. Újra idegenben játszva ez utóbbi eredményt talán most is elfogadnák Karácsony Dávidék.

Az NB III. Északkeleti csoprtjának állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában