Triatlon

2023.08.07. 10:29

Kollégánk kegyetlen időjárási körülmények között győzte le önmagát és a 226 kilométeres távot

Három nappal a 34. eXtremeMan Nagyatád hosszú távú triatlon országos bajnokság előtt még betegséggel küszködött fotós kollégánk, Lénárt Márton, de ez sem gátolta abban, hogy ötödik alkalommal teljesítse a 226 kilométeres távot.

Bódi Csaba

Lénárt Márton új egyéni csúccsal hagyta maga mögött a 2023-as versenyt

Forrás: Heol.hu

– Magam is meglepődtem, hogy a rajt előtt már mennyire nem éreztem magam betegnek – mondta Lénárt Márton. 

– Noha nem voltam teljesen friss és fitt, de abból indultam ki, ha már ennyi energiát és időt befektettem a felkészülésbe, akkor muszáj végigmennem a pályán annak ellenére is, hogy az időjárás rendkívül csúnya arcát mutatta. Ebből a hideg és a szakadó eső csak egy tényezőt jelentett... A futás során például akadt terület, ahol bokáig érő szennyvízben gázoltunk. A csúszós, vizes pályán szerencsére elkerültek a technikai problémák, így például nem kaptam defektet és nem estem el, ellentétben jó pár versenytársammal.

Lénárt Márton ötödik alkalommal győzte le önmagát és a 3800 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból, valamint 42,195 kilométer futásból álló távot. A Heves Megyei Hírlap és a heol.hu fotósa a rendkívül körülmények dacára tette mindezt 12 óra 52 perc alatt. Az időeredmény több mint remek, azt figyelembe véve, hogy tavaly ehhez 13 óra 54 percre volt szüksége, igaz, akkor is szakadó esőben. Idén kollégánk felesége, Lénártné Bene Kinga nem indult a versenyen. Korábban az egri házaspár háromszor együtt ért célba az extrém kihívás végén.

– Mindenképp szerettem volna 13 órán belül maradni és ez sikerült. Korábban a verseny végén azt mondtam, lehet, hogy az volt az utolsó eXtremeMan számomra. Ezúttal úgy vélem, jövőre újra nevezek, sőt, a 11-szeres teljesítés jelenti a igazán nagy célt – tette hozzá kollégánk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában