Kézilabda

2023.08.13. 09:35

Mezőkövesdről három játékos érkezik Füzesabonyba

A szintén NB II.-es Opus Tigáz Hajdúszoboszló együttesével játszotta első nyári felkészülési mérkőzését a Füzesabonyi SC férfi csapata.

Sike Károly

Major Attila a fiataloknak mutat irányt

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Az NB II. Északi csoportjában legutóbb hatodik helyen zárt Fenstherm Future Füzesabonyi SC a nyáron Tóth Koppányt, Nagy-Hajdú Benjamint, Fazekas Ádámot és Ács Istvánt is elveszítette, a helyükre pedig jobbára pályafutásuk elején járó kézilabdázók érkeztek.

– Új játékosként csatalkozott hozzánk a 23 éves Juhász Krisztián, aki az előző szezonban a BAZ-Heves vármegyei férfibajnokságban szerepelt FC Hatvan kapuját őrizte – osztotta meg a füzesabonyiak játékos-edzője, Major Attila. – A Mezőkövesdi KC együttesétől kettős játékengedéllyel szerepel nálunk Bakó Bence és Orosz Levente, akikre átlövő pozícióban számítok. Ugyancsak az MKC gárdájától érkezik a balszélső, Szabó Patrik. A saját utánpótlásból Angyal Attila, Lányi Pál, Kiss Levente és Szabó Botond léphet fentebb.

Első nyári felkészülési mérkőzését a szintén NB II.-es Hajúszoboszlóval játszotta az FSC.

– Szorosan indult a mérkőzés, 7–7-es állásig fej-fej mellett haladtunk, majd a félidő végére sikerült négygólos előnyre szert tenni. A szünet után fokozatosan nőtt a két csapat közti különbség, annak ellenére hogy számos cserét végrehajtottunk és több variációt kipróbáltunk – fogalmazott Major.

Az első nyári felkészülési mérkőzésen:

FÜZESABONYI SC–OPUS TIGAZ HAJDÚSZOBOSZLÓ 32–19 (13–9)
Füzesabony, Városi Sportcsarnok, 75 néző. V.: Nagy-Hajdú B., Vitális G.
FSC: Szabó P., Juhász K., Halász R. (kapusok), Antal Cs. 1, Nagy B. 5, Molnár M. 9, Halász Sz., Blazsek 2, Igó, Varjú 1, Hevér 3, Angyal A., Bakó B. 6, Orosz L. 3, Lányi P. 2, Szabó B.
KIÁLLÍTÁSOK: 6, ill. 2 perc.
HÉTMÉTERESEK:  –, ill. 1/–.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában