Atlétika

2023.08.01. 12:45

Vasból aranyat és ezüstöt hoztak a hevesiek

Arany- és ezüstérmet szereztek az Ikarus BSE színeiben versenyző hevesi súlylökők a 15. Németh Pál-emléknapon rendezett Szuperliga-fordulóban.

Bódi Csaba

Detrik Balázs, Kovács Kristóf és Kovács László

Forrás: Hevesi SE

A Szombathelyen lebonyolított viadalon Kovács László végzett első helyezettként miután 17,33 méterig lökte a szert. A kétszeres országos bajnok Detrik Balázs ezúttal 15,59 méterig jutott, ezzel a dobogó második fokára állhatott.

A Hevesi SE szakosztályvezetője, Megyeri István tájékoztatása szerint életkorban „kilógott a sorból” Kovács Kristóf, aki még a junior vagyis az U20-as korosztályban versenyez. Most a felnőtt mezőnyben indult és megállta a helyét: 13,09 méteres eredménnyel a kilencedik helyet szerezte meg.

Kovács Gyula edző tanítványaként Kovács László és Detrik Balázs értékes pontokat szerzett a Szuperliga-sorozatban, remélhetőleg a döntőben is ott lesznek majd.

A Németh Pál-emléknap kiugró teljesítménye Halász Bence nevéhez fűződik, a szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője idei kegjobbjával (78.27 méter) érte el az olimpiai szintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában