Labdarúgás

2023.09.11. 20:29

Az Eger Hungary csapata címvédőként utazik Chicagóba

Negyedszázados jubileumhoz érkezett az észak-amerikai diaszpóra rangos sporttalálkozója, egyben közösségi eseménye. A Chicagóban szeptember 15–16-án rendezendő 25. Árpád-kupa nagypályás labdarúgó-tornára az Eger Hungary csapata címvédőként utazik.

Bódi Csaba

Az Eger Hungary 2022-ben győztes csapata

Forrás: Bódi Csaba/ Heves Megyei Hírlap

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a támogatók jóvoltából idén is pályára léphet az Eger Hungary csapata a rendezvényen, azzal a jó érzéssel, hogy mindezt címvédőként tehetjük meg – mondta a vármegyénkbeli gárda vezetője, Szabó András, alias „Zsuzsi.

– Ez a tény persze felelősséggel is jár, de állunk elébe, ígérve, hogy mindent megteszünk a minél jobb eredmény elérése érdekében. Nem lesz könnyű dolgunk, mert a mezőnyt alkotó további hét csapat is nagyon készül, és ahogy lenni szokott,  az előző évi győztes két vállra fektetése mindig nagyobb súllyal bír. Eddig jobbára Las Vegas szolgált a torna helyszínéül, ám ezúttal Chicago felé vesszük az irányt azzal a céllal, hogy újra miénk legyen a díszes serleg, amelyet eddig már háromszor sikerült elhódítani. Az első alkalmat 1998 jelentette, majd 2007-ben nyertünk újra, tavaly pedig a harmadik alkalommal hoztunk haza az őshazába a vándor trófeát.

Magyarországról az egrieken kívül a szekszárdiak érkeznek, a további hat gárda az észak-amerikai diaszpóra tagjai közül kerül ki.

– Toronto, San Francisco, Cleveland és Los Angeles egy-egy, a házigazda Chicago pedig tudomásom szerint két csapatot nevez – tette hozzá Szabó András. – Ők közelebbről utaznak, nekünk viszont hosszú az út, ezért is tartozunk szponzorként ismét nagy köszönettel Erőss Róbertnek és Pócsik Jánosnak, valamint további támogatóinknak, köztük az MLSZ Heves Vármegyei Igazatóságának és az Eger SE-nek. A negyedszázados évforduló miatt nagyobb figyelem vetődik a tornára, ahol a sportbaráti kapcsolatok ápolása mellett legalább ennyire fontos az összetartozás érzésének az erősítése. Mindezt külföldön igazán érzi az ember, különösen ilyen, hazánktól távoli országban és városban.

Az Eger Hungary utazó keretének tagjai

Kecskeméti Ákos (kapus); Török Péter, Nagy László, Szabó Dániel, Érsek Martin, Szakál Zoltán, Török Richárd, Balázs Attila, Zsolnai István, Radócz Ákos, Tóth József, Ázsót Sándor, Kazinczy Ákos, Szabó András, Vratarics Péter (mezőnyjátékosok); Erőss Róbert, Pócsik János, Kazinczy János (kísérők).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában