Labdarúgás

2022.09.17. 15:56

Az Eger Hungary csapata kupagyőztesként térhet haza Las Vegasból

Harmadik alkalommal hódította el az Árpád-kupa nagypályás torna első helyezettjének járó trófeát a Szabó András (Zsuzsi) vezette csapat.

Bódi Csaba

A 24. Árpád-kupa győztese, az Eger Hungary csapata

Forrás: Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

Ahogy a 24. Árpád-kupa visszatért Las Vegasba, úgy az első helyezettnek járó serleg is újra az egrieknél landolt. Először 1998-ban, második alkalommal pedig 2007-ben nyert aranyat a megyeszékhelyi színekben indult legénység a diaszpóra legnagyobb magyar sporteseményén. A rendre a kaszinók városában lebonyolított torna Torontó, San Francisco és Cleveland, majd pedig a Covid-járvány miatt két év kihagyás után tért vissza Nevada államba. Amint azt az eredmény igazolja, ez jó előjelnek számított az egrieknek, akik azért óvatosan tekintettek a torna elé,

– Remélem, hogy ki tudunk tenni magunkért és az elvárások szerint szereplünk majd – mondta Szabó András azt megelőzően, hogy csapata pályára lépett volna a Harry Reid Marketplace Park műfüves játékterén.

A korábbi ellenfelek, így Edmonton, Vancouver, San Francisco, Cleveland, Los Angeles és Las Vegas csapatai különböző okok miatt sajnos nem képviseltették magukat, ám a szekszárdiak vállalták a hosszú utazással járó részvételt, ahogy magát a szervezést is.

Az anyaországi gárdák aranymeccsén a Bakalár László vezette tolnaiak Egressy Gáborral és Badalik Szabolccsal fémjelzett alakulata ellen az első félidőben háromgólos előnyre tett szert a maklári megyei I-es gárdára épülő egri társulat. Fügedi Tamás első gólját les miatt még érvénytelenítette a játékvezető, ám Utasi Bence találata már szabályos körülmények között esett. Fügedi aztán újra eredményes volt, majd Szabó Dominik vette be Pratner György kapuját. A szekszárdiak hálóőre ezzel együtt kiválóan védett, nagyban neki köszönhető, hogy csapata a folytatásban sem került nagyobb hátrányba. A szünet után Kótay Szabolcs kiváló megoldást alkalmazva, átemelős góllal szépített, majd az Egri FC-ben is játszott Badalik is megrezgete a hálót. A kétgólos különbségű (4–2) győzelemről a 11-est értékesítő Fügedi gondoskodott. Az Eger Hungary csapatában vendégjátékosként az ugyancsak az Egyesült Államokban, egész pontosan a floridai Sarasotában élő Porkoláb Péter is pályára lépett.

– Nagy öröm számomra, hogy az egri csapat játékosként és egyik vezetőjeként a harmadik alkalommal szerepelhetek az Árpád-kupán – fogalmazott Erőss Róbert. – Idén mindenképp azt szerettük volna, hogy ütőképes gárdával képviseltetjük magunkat. Ez így is történt, ezért gratulálok a fiúknak és rendkívül boldog vagyok, hogy 15 év után újra mi vihetjük haza a győztesnek járó serleget.

Ezenkívül különdíj is illette a mieinket, mégpedig Fügedi Tamás jóvoltából.

– Először is nagyon köszönjük a támogatóknak és Szabó András edzőnek, hogy kijuthattunk a tornára, ami nem számít mindennaposnak, az pedig külön öröm, hogy megszerezhettem a legjobb mezőnyjátékost megillető különdíjat – közölte a 29 éves futballista. – Mindenkinek nehezen indult a döntő, amiben közrejátszott a meleg és egy kis kihagyás, de szerencsére sikerült nyerni.

További díjazottként a legjobb kapust megillető címet Pratner György érdemelte ki, míg a legszebb gól szerzőjeként Kótay Szabolcs részesült elismerésben.

Kecskemétitől Vrataricsig – A 24. Árpád-kupa győztes csapata, az Eger Hungary gárdája a következő játékosokkal nyerte meg a tornát: Kecskeméti Ákos (kapus), Szeles Attila Bendegúz, Godó Gergő, Farkas Csaba, Nagy László, Koós Krisztián, Nagy Bence János, Szabó Dominik, Szabó Dániel, Török Péter, Utasi Bence, Jónás Benedek, Bányász Tamás, Mészáros László, Sárosi Attila, Varga Dániel, Porkoláb Péter, Erőss Róbert, Nagy László, Vratarics Péter. Játékos-edző: Szabó András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában