Kézilabda

2023.09.14. 14:43

Balszélső nélkül várja a Tatabányát a QHB-Eger

Az NB I. első három fordulójában az elmúlt bajnokság élcsapataival találkozik a QHB-Eger. Közülük a legnehezebb ellenfélnek a bronzérmes Mol Tatabánya KC ígérkezik. 

Sike Károly

Tóth Károly (a labdával) bízik a közönségben

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 3. fordulójának mérkőzése:

QHB-EGER–MOL TATABÁNYA KC
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Bóna Sz., Földesi Cs.
– Kisebb fejmosással kezdtük a hetet, mert a vissza rendeződéssel továbbra sem vagyok elégedett, ebben feltétlen javulni kell – jelentette ki az egriek edzője, Tóth Edmond. – Kielemeztük a múlt heti csurgói vereséget, levontuk a tanulságokat és keddtől már a Tatabánya elleni mérkőzés lebeg a szemünk előtt. Bízom benne, hogy a soron következő ellenféllel már szorosabb meccset játszunk, amiben nagy segítségünkre lehet a fantasztikus egri közönség. A hangulatot igyekszünk azzal megalapozni, hogy végig küzdünk és hajtunk.

A nyitófordulóban aratott bravúros Balatonfüred elleni győzelmet (26–25) követően alaposan megnőtt a QHB-Eger együttesének ázsiója, ami után az ellenfelektől is nagyobb figyelmet kap a gárda. Ezt már Csurgón is érezhették Lezák Áronék, s vélhetően a Tatabánya sem veszi félvállról az újonc elleni csörtét.

– Ami ezen felül problémát okoz, hogy az orsóscsont-törtést szenvedett Száva Máté után Csurgón Bajus Brunó is sérülést szenvedett – folytatta Tóth Edmond

. – Egyelőre nem tudni, hogy mikor számíthatok rájuk, így klasszikus balszélső nélkül maradtunk. Megpróbáljuk valahogy áthidalni ezt, de nem könnyű megnyugtató megoldást találni. Kevésből kell jól főzni.
Az edzőként Tombor Csaba vezette Tatabánya az első fordulóban 27–19-re nyert a PLER-Budapest vendégeként, majd az elmúlt héten hazai pályán szenvedett 24–31-es vereséget a bajnoki címvédő Telekom Veszprémtől.
– Ahhoz, hogy legyen esélyünk egy szorosabb eredményre közel a legjobb tudásunkat kell nyújtani. Ha ez sikerül, méltán kapaszkodhatunk a közönségbe is – tekintett előre az egriek irányító játékos, Tóth Károly.

A 3. forduló további párosítása

Szeptember 16., szombat
17.00: CYEB-Budakalász–Fejér B.Á.L.-Veszprém
18.00: HSA NEKA–Balatonfüredi KSE
18.00: Dabas KC–Csurgói KK
18.00: OTP Bank-Pick Szeged–Carbonex-Komló
18.00: Telekom Veszprém–PLER-Budapest
18.30: HE-DO B. Braun Gyöngyös–FTC-Green Collect

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában