Labdarúgás

2023.09.08. 11:00

Eger SE: a női futball ünnepe következik

Minden hölgyet várnak vasárnap a Felsővárosi Sporttelepre, aki valaha is pályára lépett egri színekben.

Bódi Csaba

A vasárnapi programban bajnoki mérkőzés is szerepel

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Eger Labdarúgó Sport Kft. annak apropóján tart megemlékezést, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség 1983 nyarán vette át a női foci irányítását és szervezte meg az első hivatalos megméretést. 

Az Egri Lendület SE hölgyei is érintettek voltak a negyven évvel ezelőtti pontvadászatban, együtt az erős fővárosi trióval, azaz a László Kórház, a Renova és a Femina csapatával. 

A nagypályás küzdelmeken túl a teremfoci is markáns szerepet töltött be a szakág képviselőinek életében. Erre alapozva Eger is volt házigazda, méghozzá 1983. márciusában. A körcsarnokbeli esemény Vajmi Csilla számára nagyon emlékezetes marad, ugyanis a hazaiak futballistája a Femina ellen négy gólt szerzett és ezzel elhódította a legeredményesebb játékosnak felajánlott díjat.

Természetesen hajdani gólkirálynőt is szeretettel látják a szeptember 10-i rendezvényen, amely három programpontot tartalmaz. Három órától az egriek U14-es csapata a nyíregyháziakkal néz farkasszemet, majd 17 órai kezdettel az NB II.-es ESE hölgyei bajnoki meccsen látják vendégül a BVSC-Zugló gárdát. Este hétkor állófogadás vár a meghívottakra, aki között lesz az MLSZ női szakágvezető, Dénes Dorottya is. 

Női teremfoci - 40 évvel ezelőttről
Forrás: Heves Megyei Népújság

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában