Kézilabda

2023.09.15. 11:54

Gyöngyösön vendég a Ferencváros

Az FTC-Green Collect elleni mérkőzéssel folytatja bajnoki szereplését a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es férfi csapata. A mátraaljaiak nem titkoltan bravúrra készülnek.

Sike Károly

Ubornyák Dávidék (8) komoly kihívás előtt

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 3. fordulójának mérkőzése:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (11.)–FTC-GREEN COLLECT (4.)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.30. V.: Bócz, Wiedemann. (Tv: M4 Sport)
Az előző fordulóban aratott PLER-Budapest elleni győzelemnek köszönhetően (32–27) a gyöngyösiek is megszerezték első pontjaikat a 2023/2024-es szezonban. A mátraaljaiak számára a nyitányt a negyedik fordulóból előrehozott Telekom Veszprém elleni találkozó jelentette (49–31), ami az erőviszonyok ismeretében ugyanúgy a tapasztalatszerzést és a csapatépítést szolgálta, mint az OTP Bank-Pick Szeged gárdájánál tett látogatás (37–28).

– Nagyon erős és jó formában lévő csapatot látunk vendégül, amellyel szemben csak akkor lehetnek pontszerzési reményeink, ha tudásunk legjavát nyújtjuk – jelentette ki a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs, a klub honlapján. – Ellenfelünk modern kézilabdát játszik, és a kiváló képességekkel megáldott játékosok magas szinten alkalmazzák azt a támadó és védekező rendszert, amit Pásztor István vezetőedző rájuk szabott. 

Büszkék vagyunk, hogy a televízió nyilvánossága előtt mutathatjuk meg milyen szurkolótáborral rendelkezünk, és a drukkereink milyen hangulatot teremtenek egy igazi rangadóra. Szükségünk is lesz a szurkolókra hiszen nélkülük aligha érhetünk el bravúrt.

A fővárosi zöld-fehérek számára budakalászi fellépéssel indult a szezon: Nagy Bencéék 36–22-es győzelemmel nyitottak nyomatékosítva, hogy idén is markáns szereplői lesznek az érmes helyekért zajló versenyfutásnak. Ezt támasztja alá az elmúlt fordulóban lejátszott Szeged elleni találkozó is, ahol a ferencvárosiak két góllal maradtak alul a világsztárokkal teletűzdelt Tisza-partiakkal szemben.
– A Szeged ellen nagyon jól tartottuk magunkat meggyőződésem, hogy a folytatásban nagyon sokat profitálhatunk abból a mérkőzésből – fogalmazott a FTC irányító játékosa, Csörgő Kristóf a fővárosiak közösségi oldalán. – A Gyöngyös ellen is szeretnénk hasonló teljesítményt nyújtani, amely hazai pályán kifejezetten erős ellenfélnek számít. A hazaiak gyors kézilabdát játszanak, ezt kell elvenni tőlük. A stabil védekezés és a minél több eredményes ellentámadás jelentheti a siker zálogát.

A 3. forduló további párosítása

SZEPTEMBER 15., PÉNTEK
18.00: QHB-Eger–Tatabánya
SZEPTEMBER 16., SZOMBAT
17.00: CYEB-Budakalász–Fejér B.Á.L.-Veszprém
18.00: HSA NEKA–Balatonfüredi KSE
18.00: Dabas KC–Csurgói KK
18.00: OTP Bank-Pick Szeged–Carbonex-Komló
18.00: Telekom Veszprém–PLER-Budapest

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában