Kézilabda

2023.10.20. 10:11

A gyöngyösiek remélik, hogy nem vesztették el a szurkolók kegyeit

A hetek óta remek formában játszó egriek Dabason vendégszerepelnek a férfi NB I. 7. fordulójában. A gyöngyösiek a kisebbik veszprémi csapatot fogadják.

Sike Károly

Wolfi biztosan ott lesz a gyöngyösi csarnokban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 7. fordulójának mérkőzései:

DABAS KC (11.)–QHB-EGER (8.)
Dabas, OBO Aréna, szombat, 18.00. V.: Bóna Sz., Földesi Cs.
A Balatonfüred, a PLER-Budapest és a Gyöngyös elleni győzelem után talán már az elvárás is nagyobb az egriekkel szemben. A hat pont birtokában magasabb polcra került a gárda, a kiváló idénykezdet pedig alaposan felkorbácsolta a csapat iránti érdeklődést.

– Ellenfelünk rutinos játékosokból áll, akik egységes csapatot alkotnak. Akkor lehetnek pontszerzési reményeink, ha egy pillanatra sem lankad a koncentráció. Szeretnénk eljutni egy szoros végjátékig, ahol már bármi lehet – fogalmazott az egriek edzője, Tóth Edmond.

A vendégeknél mindenki hadra fogható, így a legjobbnak vélt csapatot küldheti pályára a szakember.
A Dabas az első fordulóban, a Fejér B.Á.L. Veszprém ellen aratta idei első és egyetlen bajnoki győzelmét, majd a PLER-Budapest elleni döntetlen alkalmával növelték tovább pontjaik számát. A Balatonfüred, a Csurgó, a Tatabánya és a Telekom Veszprém ellen nem termett babér Tomori Győző csapatának.

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (10.)–FEJÉR B.Á.L.-VESZPRÉM (13.)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Kiu G., Kiu T.
A gyöngyösiekben minden bizonnyal mély nyomott hagyott az elveszített vármegyei rangadó. Nincs idő azonban a sebek nyalogatására, ugyanis a farkasfalkára újabb „négypontos” rangadó vár.
– A hét elején az egri vereség okait kerestük, majd levonva a tanulságokat előre menekülünk – jelentette ki a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján. – Ehhez nyerni kell de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, mert a Veszprém gyors kézilabdát játszó fiatal csapat, amely sokszor képes váratlan megoldásokra. Igyekszünk alaposan felkészülni belőlük. 

A múlt heti kisiklás után megértjük a szurkolók csalódottságát, de bizonyára ők is tudják, hogy továbbra is nagy szükségünk van rájuk, reméljük, hogy minél többen biztatnak majd bennünket.

A gyöngyösiek hat mérkőzésen szerzett négy pontjával szemben az Éles József klubtulajdonos és Danyi Gábor edző útmutatásai alapján készülő Fejér B.Á.L. Veszprém neve mellett két egység szerepel. A bakonyiak eddigi egyetlen győzelmüket Budakalászon aratták, a Dabas, a NEKA, a Szeged, az FTC és a Komló kemény diónak bizonyult. A mátraaljaiak a PLER-Budapest és a Komló elleni ünnepelhettek.

A 7. forduló további párosítása

OKTÓBER 21., SZOMBAT
17.00: CYEB-Budakalász–PLER-Budapest
18.00: HSA NEKA–Telekom Veszprém
18.00: Carbonex-Komló–Balatonfüredi KSE
MÁR LEJÁTSZOTTÁK
OTP Bank-Pick Szeged–MOL Tatabánya KC 39–30
FTC-Green Collect–Csurgói KK 24–24

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában