Lovassport

2023.11.10. 12:15

Ifjabb Szabó Gábor győzött Szilvásváradon

A DEAC és a DVTK versenyzői szerepeltek a legjobban a fedeles díjugrató versenyen.

Tóth Balázs

Véget ért az Egri Zoltán emlékverseny Szilvásváradon

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Egri Zoltán díjugrató emlékversenyt rendeztek Szilvásváradon. A három napos, fedett pályás viadalon ismét az országrész legjobbjai mérték össze tudásukat. Az első nap legerősebb versenyszámát a DVTK-s Hmaidi Amina nyerte meg Americanoval, míg a második napon ifj. Szabó Gábor volt a legjobb XIXO Borgiával, de a második helyet is ő szerezte meg Chacco Flower nyergében. 

Vasárnap a 140 centiméteres magasságon rendezett Egri Zoltán emlékversenyen ismét a DEAC versenyzője bizonyult a legjobbnak, ezúttal is Xixo Borgiával (másik lovával az alappályán jobb időt teljesített, de az összevetésben hibázott), mögötte ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson, majd Szuhai Péter és Corbluecenta végzett a dobogón (mindkettő DVTK). A verseny ezúttal is lehetőséget adott a gyakorlásra az utánpótlás korú versenyzőknek, illetve a fiatal lovak kipróbálására és több szabályrendszer szerint is rendeztek futamokat, összesen 34 versenyszámot rendeztek Idén még egy versenyt rendeznek Szilvásváradon, akkor a fogathajtók szerepelnek majd a fedeles lovardában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában