Torna

2023.12.08. 07:17

A 11 éves gyöngyösi tornászlány a KSI-ben teljesedett ki

Felemás korláton és nyújtón Valyon Dóra személyében gyöngyösi származású országos bajnokot köszönthettek a haladó korosztályban. A 11 éves lány a KSI SE színeiben egyéni összetettben és csapatban is ob-ezüstérmesként zárta a 2023-as évet.

Bódi Csaba

Valyon Dóra (balról) imádja a tornát

Forrás: KSI SE

„Hogy mi viszi előre? Legfőképp a torna szeretete”. Előbbiek Dóra édesanyjának a szavai, ahogy az is, hogy „Csoda ez a kislány, nem azért, mert az én lányom, hanem, mert látom, hogy nap mint nap, mit tesz azért, hogy fejlődjön, hogy jobb legyen”.

A heti nyolc edzés megteszi a hatását, ám ez önmagában nem lenne elegendő, képességek és adottságok terén is illendő kiemelkedőnek lenni. Dóra esetében ez is megvan. Mindez hat éve nyert bizonyosságot, mégpedig az Adácsi DSE égisze alatt. 

„Otthon spárgázott, kézen állt és mindenhonnan ugrált, így aztán elvittem a klubba, gondolván, hogy majd jól kibukfencezi magát – folytatta az édesanya. 

– Adácson szembesültünk azzal, hogy szertorna edzések zajlanak, ami olyannyira testhez állónak bizonyult, hogy ott ragadt. Hubert Natália és Juhász Péter edző vette a szárnyai alá, majd indította három hónappal később a Zsebibaba Országos Bajnokságon. A budapesti versenyen figyeltek fel rá az UTE részéről, majd megnézték maguknak fővárosi edzésen is, amit átigazolás követett.”

Nincs kedvenc szer, Dóra valamennyit kedveli 
Forrás: Beköldött fotó

Anya és lánya egy éven át ingázott Gyöngyösről. Nagy kihívást jelentett az iskola mellett minden nap 15 órára eljutni Budapestre, ahol 18.30-ig tartottak az edzések. Sok egyeztetés és utánjárás, majd költözés következett. Valyon Dóra 2023 januárjától KSI SE igazolt versenyzője, miután az újpestieket követően a Postás SE-ben is megfordult. Az összesített országos bajnokságon a KSI SE „B” csapatának tagjaként szerzett ezüstérmet úgy, hogy a bajnoki címet a Központi Sportiskola SE „A” együttese hódította el.

„Gyöngyösön a Felsővárosi Általános Iskolában tanult, jelenleg pedig a Csanádi Árpád Sportiskola tanulója. Edzőként Kertész Olívia, Jordanov Krisztián és Csányi Erika pallérozza, miközben lelki mentor is segíti a mindennapokban. 

Az egyensúlyt az az egység képezi, amit az iskola, a család, az edzők, Vámos Robi mentor és legfőképp a tornaszeretet alkot. Célja egyszerű: minden nap jobb és jobb lenni. Nekem nincs más feladatom, mint hogy ebben segítsem. Ezt pedig nagyon szívesen teszem.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában