Labdarúgás

2023.12.19. 19:36

NB II.-es csapathoz szerződött Heves vármegye mátraballai nagykövete

A 17 lejátszott mérkőzést követően az NB II. 15. helyén álló Tiszakécskei LC vezetőedzőként két és fél évre szóló megállapodást kötött Kis Károllyal.

Bódi Csaba

Kis Károlynak szép karácsonyi ajándékot jelent a kécskei megbízatás

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Nincs menedzserem, így közvetlenül egy telefonhívás érkezett a tiszakécskei klub részéről, ezt követően személyesen találkoztam a vezetőkkel – mondta a klub honlapjának a mátraballai illetőségű, 59 éves szakember. 

– Sorra vettük, hogy azok a nézetek, amelyeket képviselek, egyeznek-e a klub elképzeléseivel. Mivel közel álltak az elképzelések, aláírtuk a szerződést. Karácsonyhoz közeledve ez szép ajándék számomra. Ajkán közel négy évet voltam vezetőedző, itt is szeretnénk hosszú távon dolgozni. Ehhez elengedhetetlen az eredményes szereplés, az alapot az NB II.-ben maradás jelenti. Utána pedig nem szabad még egyszer ilyen helyzetbe kerülni. Örülök, hogy hosszabb távra kaptam lehetőséget.

Kis Károly (jobbra) már el is kezdte a munkát 
Forrás: Tiszakécskei LC

Kis Károly korábban irányította a Paks, a Balassagyarmat, a Szolnoki MÁV, a Salgótarján, Vasas és az FC Ajka csapatát. A tréner a mostani lehetőséget óriási kihívásnak tartja.

– Minden feltétel adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk, a játékosállomány is megfelelő, de három-négy helyen erősítésre lesz szükség. Nem titok, hogy már el is kezdtem a munkát a vezetőséggel. A kollégák tárgyalnak az előkészületi mérkőzések lekötéséről, és a keret kialakítása is folyamatban van. 

Abban hiszek, ha mindenki egységes a klubnál, a csapatnál, az plusz hat pontot jelent a bajnoki tabellán, ha nincs egység, akkor az mínusz hat pontot. Ez óriási különbség, hiszen az utóbbi eset az a kiesés elleni harcot jelentheti, előbbinél pedig összejöhet a nagyon jó szereplés – emelte ki Kis Károly.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában