Labdarúgás

2023.12.24. 13:07

Példaképei sorába lépett a nagyrédei edző, testnevelő

Decemberben egészen rövid idő alatt két vármegyei elismerést vehetett át Lukács György. A nagyrédei testnevelő, edző, sportvezető munkáját a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület (HMDSZ) és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Heves Vármegyei Igazgatósága ismerte el.

Bódi Csaba

Lukács Györgynek (középen) Sipos Jenő, az MLSZ-szóvivője is gratulált

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 2023-ban Heves Vármegye Labdarúgásáért Díjjal kitüntetett szakemberekről szóló mini sorozatunk második részében az 1958-ban Egerben született trénert mutatjuk be. A Megyeházán tartott ünnepségen a következőképpen méltatták a 65 éves sportembert.

„Lukács György 1974-ben Nagyrédén lett igazolt labdarúgó, ahol 1976-ig futballozott. Megyei ifjúsági gólkirályként került Egerbe, a Dózsa csapatába és erősítette a lila-fehéreket 1981-ig. Utána játszott Füzesabonyban, ismét Egerben, majd Poroszlón és Nagyrédén. A szőlőskertieknél kezdte 1983-ban pedagógus pályáját testnevelés-földrajz szakos tanárként. Edzői karrierje Nagyrédéről indult, ahol előbb a serdülő, majd az ifjúsági csapatot irányította. 1992-ben került a Gyöngyösi Atlétikai Klub serdülőihez, akikkel már az első évben bajnoki címet nyert. 

Öt évig látta el a Heves megyei ifjúsági válogatott edzői tisztségét, közte országos harmadik helyezéssel. Az 1993/1994-es bajnoki évben a Gyöngyösi AK ifjúság csapatát irányította, majd 1994 és 2002 között a nagyrédei ifi, majd egy évig a helyi felnőtt gárda trénere volt. 2002-ben visszatér a GYAK-hoz, ahol a 2003-ban az NB II.–NB III.-as utánpótlás bajnokságban 1. helyig vezényelte a fiatalokat. 2003/2004-ben a 3., 2004/2005-ben újra a bajnoki címig jutott a zöld-fehérekkel. 

Irányításával 2012/2013-ban az U17-es csapat veretlenül nyerte meg az NB II. Középkeleti csoportját. A gyöngyösiekkel osztrák, szlovák és német tornákon is sikeresen szerepelt.

 2016 és 2020 között a Gyöngyösi AK felnőtt csapatának technikai vezetőjeként számíthattak rá. Jelenleg a nagyrédei Szent Imre Általános Iskola U11-es és U13-as Bozsik Intézményi Programban szereplő csapataival foglalkozik, illetve 2020 februárjától az Energia SC utánpótlás csapatainak és felnőtt együttesének technikai vezetője. Lukács György munkássága évtizedekre visszamenőleg a megyei labdarúgás szerves részének számít. A gyermekektől a felnőttekig minden korosztályban megfordult, nincs olyan megyei sportlétesítmény, ahol nem járt volna csapataival.”

– Őszintén mondom, hogy meglepetésként ért a kitüntetés. Köszönöm azoknak az egyesületeknek és sporvezetőknek, akik a díjra jelöltek. Az elmúlt negyven évben játékosként, edzőként és vezetőként végzett munkámat ismerték el. Nagyon jól esik! A Heves Vármegye Labdarúgásáért Díj átvételével beléphettem egy olyan táborba, azok közé, akik nekem mind példaképnek számítanak – mondta Lukács  György a díjátvételt követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában