Sakk

2024.01.28. 12:40

Herédre 42 településről érkeztek sakkozók a Podmaniczky-versenyre

A FIDE-csoportban a Géniusz SE játékosa, Pásztor Balázs, míg az amatőr kategóriában Szakolczai Nándor bizonyult a legjobbnak az 1. Podmaniczky sakkversenyen.

Bódi Csaba

A Művelődési Ház és Könyvtár kiváló helyszínt jelentett

Forrás: Beküldött fotó

A herédi Művelődési Házban első alkalommal szervezett eseményen az ország 42 településéről érkezett több mint 100 sakkozó két kategóriában ült asztalhoz. A mezőnyt nagymesterek, nemzetközi mesterek, FIDE-mesterek, egyéb címviselők és amatőrök alkották.

– Örömteli, hogy településünk óvodájában szakkör formájában, iskolánkban pedig tanóra keretein belül a gyermekek mindennapi életéhez tartozik a sakk. Köszönet illeti a szülőket, akik anyagilag, valamint az intézmények vezetőit, akik munkával támogatják a szellemi sportot – mondta a versenyt szervező Ilkó-Tóth András.  

– Reméljük, hogy a résztvevők jól érezték magukat és településünk jó hírét viszik. Köszönjük Sándor Enikő, Kepes Anett, Ilkó-Tóth Andrea, Szűcs Szaffi, Romacsek Laura, Juhászné Ficsór Katalin és Juhász Gábor szervezői munkáját, valamint a Herédi Polgárőrség segítségét.

Pásztor Balázs (balról), Terbe Zsuzsanna, Galyas Miklós és Palczert Mátyás
Forrás:  Beküldött fotó

Az esemény színvonalát emelte, hogy a Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Bizottságának elnöke, Horváth Csaba látta el a versenybírói feladatokat. A megnyitón részt vett a helyi iskola igazgatónője, Bakosné Varga Valéria, míg a Heves és Nógrád vármegyei sakkszövetséget Barna Nándor elnök képviselte.

Az 1. Podmaniczky sakkverseny végeredménye

FIDE-csoport:
1. FM Pásztor Balázs
2. WIM Terbe Zsuzsanna
3. GM Galyas Miklós
4. FM Palczert Mátyás 

Különdíjak

Legjobb ifjúsági versenyző: FM Tancsa Tamás
Legjobb női versenyző: Szarvas Nóra
Legjobb szenior versenyző: Víg Tibor

Az amatőr kategóriában Szakolczai Nándor (balról) szerezte meg a győzelmet
Forrás:  Beküldött fotó

B-csoport: 
1. Szakolczai Nándor
2. Prepelita Kevin Gabriel
3. Marton-John Arjun Attila
4. Kis Attila Viktor

A 2. Podmaniczky sakkversenyt 2025. január 25-én rendezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában