Kézilabda

2024.02.26. 11:41

A Gyöngyös az FTC ellen javítana az idegenbeli mérlegén

Három nappal a Telekom Veszprém elleni hazai bajnoki mérkőzést követően kedden már a fővárosban vendégszerepel a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es férficsapata.

Sike Károly

A gyöngyösi Martin Potiskékre (9) újabb versenyfutás vár

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Pótlás a férfi NB I. 16. fordulójából:

FTC-GREEN COLLECT (5.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (9.)
Budapest, Elek Gyula Aréna, kedd, 18.00. V.: Horváth P., Marton B.
Bő egy hét alatt három bajnoki mérkőzés szerepel a gyöngyösiek programjában. A szombati, nyolcgólos vereséggel zárult Telekom Veszprém elleni találkozót követően az FTC ellen már nagyobb esély mutatkozik a pontszerzésre, ám ezúttal sem a mátraaljai gárda a favorit.

– A Veszprémmel nagyon magas tempójú mérkőzést játszottunk, amibe rengeteg energiát fektettek a srácok, de nincs idő a sebeket nyalogatni, hiszen kedden nagyon fontos találkozó vár ránk – fogalmazott a gyöngyösiek edzője, Bíró Balázs a klub honlapján. – A hazaiak számítanak a mérkőzés esélyesének, ahogy azt legutóbb a január végén rendezett Magyar Kupa-mérkőzésen is bizonyították. Az elvárás az, hogy próbáljuk meg megközelíteni azt a minőségű játékot, amit a Veszprém ellen nyújtottunk és az előttünk álló két mérkőzésen javítsunk az idegenbeli statisztikán.

A fővárosi zöld-fehérek egy nappal többet pihenhetnek a mérkőzésre, hiszen a Carbonex-Komló elleni bajnokijukat már pénteken lejátszották Füzi Dánielék. A fölényes, 40–28-as győzelemből Nagy Bence és Imre Bence hat-hat góllal vette ki a részét. A török Besktas Safi Cimento együttesét kettős győzelemmel búcsúztatva az Európa-kupa negyeddöntőjébe jutott FTC az NB I.-ben 15 mérkőzést követően 19 ponttal áll a tabella ötödik helyén.
A HE-DO B. Braun Gyöngyös a 2023/2024-es szezonban harmadik alkalommal találkozik a Ferencvárossal: a két csapat gyöngyösi bajnoki mérkőzését szeptemberben 35–29-re nyerték a vendégek, majd a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében 32–26-ra győztek Pásztor István tanítványai az Elek Gyula Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában