Atlétika

2024.02.02. 14:18

Az Egri VSI sprintere Stockholmban már azt futná, ami benne van

A szombaton Stockholmban rendezendő Folksam GP jelenti az idei harmadik nemzetközi versenyét Szeles Bálintnak. Az Egri Városi Sportiskola gátfutójának kiváló felkészülést jelent a márciusban Glasgowban rendezendő fedettpályás világbajnokságra az Európai Atlétikai Szövetség (EA) sorozata.

Bódi Csaba

– A korábbi  évek fedettpályás időszakaiban még sosem tudtam ilyen színvonalas versenyeken részt venni, úgyhogy ez új élményt jelent számomra. Ilyen viadalokkal lehet igazán jól hangolni a vb-re – mondta Petrovai József edző tanítványa.

Szeles Bálint idén előbb Dortmundban végzett a 7. helyen 7,82 másodperces idővel,   majd a franciaországi Val De Reuil városában állt rajthoz és zárt a 8. pozícióban 7,84 másodperc alatt teljesítve a 60 méteres távot.

– A második verseny nagyon erős mezőnyt vonultatott fel, köztük két Európa-bajnokkal – közölte az Andornaktályán élő sprinter. 

– Dortmundban jobbnak éreztem a futást és az egész versenyt is. A francia viadalon sajnos nagyobb hibákat vétettem, amelyeken később nem tudtam javítani. A svédországi állomás is jó színvonalúnak ígérkezik, de nem olyan erősnek, mint a francia.

A 2023-as budapesti világbajnokság 110 méteres gátfutásban szerepelt atléta a magában szembeni elvárásokat illetően így fogalmazott.

– Most már jó lenne azt az időt futni, ami érzem, hogy bennem van, egész pontosan 7,70 másodperc körüli időre gondolok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában