Labdarúgás

2024.02.06. 14:05

Megvan az MLSZ új Heves Vármegyei igazgatója

Három nappal azután, hogy elbúcsúzott az NB I.-ben történő játékvezetéstől, a Magyar Labdarúgó-szövetség Farkas Ádámot nevezte ki az MLSZ Heves Vármegyei igazgatójának.

Bódi Csaba

Farkas Ádám már készülhet az új feladatra

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A 42 éves sípmester Lovász Tamás Istvántól veszi majd át a stafétát, aki az MLSZ Budapesti Igazgatóságának első embereként 2023. októberétől megbízott igazgatóként vezette a szűkebb hazánkbeli szervezetet. 

Az mlsz.hu az alábbiakat közölte: „Az MLSZ 2024. február ötödikével Farkas Ádámot nevezte ki a Heves Vármegyei Igazgatói posztra. Ezt a feladatkört 2023. október 10-óta ideiglenesen, megbízott igazgatóként az MLSZ Budapesti Igazgatóságának első embere, Lovász Tamás István látta el. Az újonnan kinevezett vezető nem ismeretlen a futball közössége számára, hiszen a 42 éves, egri születésű sportember egyike volt az első 12 hivatásos játékvezetőnek. Farkas Ádám 15 év működés és a 214. élvonalbeli bajnoki mérkőzése után a hétvégén a Kisvárda–Ferencváros bajnokin köszönt el a játékvezetéstől.

– Büszke vagyok arra, hogy továbbra is a magyar labdarúgást szolgálhatom és alázatos munkával szeretném segíteni a Heves vármegyei futball fejlődését –  nyilatkozta az igazgató röviddel a kinevezése után az mlsz.hu-nak.

Névjegy

Az 1982. január 2-án Egerben született Farkas Ádám 2003-ban tett játékvezetői vizsgát. A Gyöngyösön élő sípmester 2007-ben került az országos keretbe, egy év múltán pedig az élvonalbeli sípmesterek közé minősítették. Első NB I.-es meccsét 2009-ben a MTK–Kaposvár összecsapás (2–1) jelentette, ahol asszisztensként Fehér Gyula és Kelemen Attila segítette a munkáját, negyedik bíróként pedig Varga László tevékenykedett. 2013-ban az első 12 hivatásos játékvezető egyike lett. Eddig 214 NB I.-es, 96 NB II.-es és 19 NB III.-as találkozót vezetett. Nemzetközi szinten 2010-ben a Napoli–Utrecht Európa-liga mérkőzésen asszisztensként, ám külföldön néhány héttel a nápolyi találkozó előtt az Oroszország–Lettország U21-es mérkőzésen debütált tartalék játékvezetőként. 2015-től 2023-ig volt a FIFA-keret tagja. A 2016-os franciaországi Eb-n három meccsen működött. Heves megyében 2007-ben, 2008-ban és 2015-ben kiérdemelte az Év Játékvezetője címet. Ötletgazdája a Focival a gyógyulásért jótékonysági tornának. Felesége Urbán Eszter FIFA-játékvezető. Gyermekeik: Luca (2015) és Lara (2019).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában