Atlétika

2024.02.19. 15:02

Nagyszerű érzés volt – monda a hevesiek bajnok súlylökője

Három évig tartó „böjt” végére tett pontot Kovács László. A hevesi súlylökő reméli, hogy az 50. Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon szerzett bajnoki cím egy sikeres időszak kezdetének számít.

Bódi Csaba

Kovács László második kísérlete bajnoki címet ért az országos bajnokságon

Forrás: MASZ

– A közelmúltban már volt hasonló sérülésem, nagyjából már tudtuk, mivel állunk szemben – mondta az A-Plast Ikarus BSE színeiben 7,70 méteres eredménnyel aranyérmet nyert versenyző. 

– Guggolás közben a combom hátsó részében kisebb pattanás történt, ezután zsibbadás sugárzott lefelé a lábamban. Valószínűleg kisebb izomrostok szakadhattak meg. Szerencsére verseny közben teljesen el tudtam ettől vonatkoztatni, próbáltam csak a saját versenyzésemre fókuszálni. 

Kovács Gyula edző tanítványa nem is igazán figyelte riválisait, de abban biztos volt, hogy szoros a döntős csata.

– Mostanában a versenyzésemre rendkívül jellemző, hogy az első két lökésben van a nagy eredmény, ez még annak köszönhető, hogy nemrég kezdtem a forgást, és sajnos még nagyon sok technikai hibát vétek. 

A verseny elején még próbálom minél lassabban végrehajtani a lökést, azonban amikor már van egy jó eredmény, meg kell próbálni kockáztatni. Ez nálam egyelőre a technika rovására megy, ezen a téren még sokat kell dolgoznunk.

Kovács László kitért arra is, hogy remek érzés újra felnőtt országos bajnoknak lenni, és nagyon reméli, hogy az aranyérem valaminek a kezdete.

– Tóth Balázs az egyik legjobb ellenfél, akit kérhet az ember, és már régóta egyeduralkodónak számított az országos versenyeken. Remélem, most már többször oda tudok érni mellé és sok szoros versenyünk lesz még, persze az eredmények ettől már hosszabbak lesznek.

A hevesi súlylökőnek most egy rövidebb pihenő következik, utána belevág egy újabb alapozásba, ugyanis nemsokára itt vannak a nyári versenyek, és szeretne még meglepetéseket okozni. 

– A fedett pályás világbajnokság számomra nem realitás, erre az évre kisebb célokat tűztünk ki. Folyamatosan szeretnék lépkedni előre és ismerkedni az új technikával, aztán majd meglátjuk, mit hoz még ez az év – zárta szavait Kovács László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában