Kézilabda

2024.02.16. 14:25

Tatabányán nem becsülik le a QHB-Egert

Szombaton az elmúlt hetekben remek formát mutató Mol Tatabánya KC vendégeként lép pályára a QHB-Eger NB I.-es férficsapata.

Sike Károly

Az egriek szeretnének a tatabányaiak fölé nőni

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 16. fordulójának mérkőzése:

MOL TATABÁNYA KC (3.)–QHB-EGER (12.)
Tatabánya, Multifunkciós Csarnok, szombat, 18.30. V.: Paska, Vastag.
A tavaszi nyitányt jelentő balatonfüredi súlyos vereség után (29–17), legutóbb a Csurgó elleni hazai találkozón már bizakodásra okot adó teljesítményt (27–28) nyújtott az egri gárda. A bajnoki küzdelmek következő állomása Tatabánya, ahol ugyancsak magasan jegyzett ellenfél vár Tóth Károlyékra. A Bartucz László, Ancsin Gábor és Krakovszki Bence személyében három magyar válogatott kézilabdázót felvonultató együttes a tavaszi bajnoki nyitányon 40–26-ra győzte le a PLER-Budapest gárdáját, legutóbb pedig a címvédő Telekom Veszprémmel játszott szoros mérkőzést (34–31) a Veszprém Arénában.

– A vírusok továbbra sem tágítanak, még mindig akadnak betegséggel bajlódó játékosok – osztotta meg az egriek edzője, Tóth Edmond. – Ennek ellenére a heti felkészülés a megszokott mederben folyt, kiértékelve a Csurgó elleni mérkőzés tapasztalatait vágtunk bele a munkába. Egyértelműen a helyzetkihasználás az, amin feltétlen javítani kell. A Tatabánya a januárban kinevezett új edző, Dragan Djukics vezetésével felfelé ívelő pályára került, az elmúlt hetek formája bizakodással töltheti el az együttes drukkereit. Fel kell nőni a feladathoz, bízom benne, hogy sikerül szoros meccset játszani.
Az egrieknél a vállsérüléssel bajlódó védekezőspecialista, Kiss Gergő továbbra sem bevethető.
A tatabányaiak másodedzője, Sibalin Jakab kétracú együttesnek tartja az Egert, amely elsősorban hazai pályán jelent veszélyt az ellenfelekre.

– A Heves vármegyeiek hétről-hétre élet-halál harcot vívnak a bennmaradásért, ellenünk pedig különösebb teher nélkül kézilabáznak. Éppen ezért, az első pillanattól kezdve koncentráltan kell kézilabdázni. Ebben a pontvadászatban ha valamelyik együttes lebecsüli az ellenfelét könnyen megjárhatja. Mi semmiképp sem akarunk ebbe a hibába esni – vélekedett a tatabányai klub honlapján a szakember.

A hazaiaknál a bosnyákirányító, Josip Peric és Ancsin Gábor sérülés miatt nem léphet pályára, miközben Krakovszki Bence játéka is kérdéses.

A további menetrend

FEBRUÁR 17., SZOMBAT
18.00: Balatonfüredi KSE–HSA NEKA
18.00: PLER-Budapest–Telekom Veszprém
18.00: Csurgói KK–Dabas KC
18.00: Carbonex-Komló–OTP Bank-Pick Szeged
18.00: Fejér B.Á.L.-Veszprém–CYEB-Budakalász
FEBRUÁR 27., KEDD
18.00: FTC-Green Collect–HE-DO B. Braun Gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában