Labdarúgás

2024.03.29. 20:00

Bélapátfalván az Energia: sok múlik a hozzáálláson

Hiányzóból több is akad Bélapátfalván és az Energia SC-nél is, ezzel együtt mindkét csapat edzője bízik abban, hogy feléjük billen a mérleg nyelve a Heves vármegyei I. osztály 17. fordulójában.

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat 15.00:

BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (11.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (7.)

Bélapátfalva. V.: Kiss Dániel (Gecse Z., Elischer – Nógrád vármegyei játékvezetők).

– Vona Csaba visszatérése a csatársorba sokat lendíthet a támadójátékunkon, ahol várhatóan még Molnár Richárd rohamozza a gyöngyösiek kapuját – mondta a Bélkő SE-Bélapát edzője, Horváth Tamás. 

– Más változások is előfordulhatnak a kezdőcsapatban, mert sajnos sokszor csak közvetlenül a mérkőzés előtt derül ki, hogy kire számíthatok és kire nem. Az edzéslátogatottságunk meglehetősen hektikus, miközben az egész idény alatt érezzük annak a hatását, hogy a nyáron hét játékos távozott a keretből­.

A Bélkő SE gárdája az idei évet Heréden kezdte, ahol 4–1-es vereséget szenvedett az együttes. A Füzesabonnyal szemben érvényesült a papírforma az éllovas javára (0–7), míg Besenyőtelken a 85. percben szerzett gól döntött 2–1-re a hazaiak javára.

– Bármikor, bárkivel képesek lehetnénk szoros meccset játszani, amennyiben mindenki úgy állna a hétközi munkához és a mérkőzésekhez, ahogy az ezen a szinten elvárható. Mivel ez így nincs, marad az alsóházi tagság – tette hozzá Horváth Tamás.

A további mérkőzések

Szombat 15.00:
EGER SE II. (13.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (3.)
Eger, Felsővárosi Sporttelep, műfű. V.: Orosz Fruzsina (Somogyi, Oancz).
Ősszel: 1–3

MAKLÁR (6.)–BESENYŐTELEK (10.)
Maklár, Adler Sándor Sporttelep. V.: Kasza Dénes (Rozsnaki, Csathó).
Ősszel: 4–1

HEVESTHERM-HEVES (9.)–FÜZESABONY-ERŐSS ÚT (1.)
Heves. V.: Derda József (Szigetvári Zs., Törtei).
Ősszel: 2–4 

PETŐFIBÁNYA (12.)–MARSHALL-ASE (4.)
Petőfibánya. V.: Décsi Nándor Feigl, Visnyei – Pest vármegyei játékvezetők).
Ősszel: 0–3

SZABADNAPOS: Heréd LC (5.)
Az Egerszalók–Lőrinci mérkőzést már ma lejátszották. Az összecsapást az LVSC csapata nyerte 4–2-re.

– Kaszab Ádám betegség, míg Marosi János eltiltás miatt hiányzik, ugyanakkor Márkus Máté visszatérése mindenképp örvendetes – szögezte le az Energia SC edzője, Tatár Roland. 

– Úgy néz ki, hogy jó az irány, amit vettünk, vagyis az a fiatalítás, amibe belekezdtünk. A keret átlagéletkora 22 év, amivel a mezőny egyik legifjabb csapatának számítunk. A tavaszunkról eddig az mondható el, hogy az Egerben aratott 3–1-es győzelmet követően a Lőrinci vendégeként (0–1), majd a Gyöngyöshalásszal szemben (0–2) sem vallottunk szégyent. Mindkét találkozót az esélyesebb gárda nyerte. Szerencsére a két vereség ellenére sem jöttek ránk nagyon a riválisok, így továbbra is jó esély kínálkozik arra, hogy a célként meghatározott első hétbe odaérjünk a bajnokság végén. Az edzésmunkára nem lehet panaszom, mindenki odateszi magát, így bizakodó vagyok a bélapátfalvi fellépés előtt. A hazaiakat még véletlenül sem becsüljük le, inkább arra törekszünk, hogy a saját játékunkat játsszuk.
Ősszel: 3–6

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában