Kézilabda

2024.03.12. 20:00

Füzesabonyból indult a PLER-Budapest új edzője

A korábbi tréner, Horváth Attila menesztését követően a szezon hátralévő részében a Lepsényi Sándor, Tamás Ádám edzőpáros irányítja a PLER-Budapest NB I.-es férficsapatát.

Sike Károly

Börcsök Csaba (balról) és Tamás Ádám

Forrás: plerbudapest.hu

– Meglepetésként ért a felkérés, nem számítottam rá, hogy ilyen korán megtalál egy ilyen lehetőség, de nagyon boldog vagyok, hogy kipróbálhatom magam ezen a szinten – fogalmazott a fővárosi klub honlapján, Tamás Ádám. – Lepsényi Sanyit ismerem Dabasról, fiatal kora ellenére nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, mind az utánpótlásban, mind a felnőttek között, tehetségét és rátermettségét már több helyen bizonyította. 

Eltérő személyiségek vagyunk, de a kézilabdáról alkotott elképzeléseink hasonlóak, nagyon várom már a közös munkát. 

A keretből több fiatal játékossal, Várszegi Csongival, Fodor Martinnal, Fekete Ádámmal, Borsos Mátéval és Zalai Balázzsal is dolgoztam együtt, így nem lesz minden teljesen ismeretlen.
A mesteredzői „A” licenszt tanuló Tamás Ádám négy éve dolgozik a PLER utánpótlásában: az U18-ban vezető-, az U20-nál pedig másodedzőként. A 33 éves szakember az ifjúságiakkal tavaly bajnoki címet szerzett, az U18-asokkal pedig alapszakasz harmadik hely az eddigi legjobb eredménye. Idén veretlenül vezetik a bajnokságot, és nagy eséllyel pályáznak a Final Four-ra. A 18 éves kora óta edzősködő, Füzesabonyból indult szakember korábban megfordult Dabason is, ahol a jelenleg a HE-DO B. Braun Gyöngyöst irányító Bíró Balázzsal az ifjúsági csapatot Final Four-ba juttatta. Itt együtt dolgozott Lepsényi Sándorral az utánpótlásban, egyikük a női, másikuk a férfi vonalon, a szakma csínját-bínját pedig mentoredzőitől, Szilágyi Zoltántól és Golovin Vlagyimirtól tanulta.

Börcsök Csaba, a PLER szakosztályvezetője úgy fogalmazott: lehetőségünk volt nagynevű, tapasztalt külföldi szakembert szerződtetni, de inkább olyan edzőt szerettek volna, akinek van PLER-kötődése, tisztában van a játékosaink képességeivel és a magyar viszonyokkal, mert már nincs idő az ismerkedésre.
– Az edzőkeresés időszakában Lepsényi Sándor és Tamás Ádám tartotta az edzéseket, a játékosok részéről pedig nagyon pozitív volt mindkettőjük fogadtatása, nem titkoltan ezt is számításba vettük a döntés meghozatalakor. Nagyon bízunk ebben a párosban, hogy megfelelően fel tudja rázni a társaságot és irányítása alatt új lendületet kap a csapat. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz könnyű dolguk, de szakmailag abszolút felkészültnek tartjuk mindkettőjüket az NB I.-re, reméljük, hogy ezt a játék és az eredmények is bizonyítják majd a bajnokság hátralévő részében – fogalmazott.

A Lepsényi Sándor, Tamás Ádám edzőpáros a március 20-án esedékes OTP Bank-Pick Szeged elleni hazai Magyar Kupa-negyeddöntőn mutatkozik be a pestszentlőrinciek kispadján. A PLER-Budapest 18 mérkőzést követően nyolc ponttal a kieső, 13. helyen áll az NB I.-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában