Labdarúgás

2024.03.15. 16:57

Maklár SE vs. Heréd LC, avagy az összpontosítás szerepe

A középmezőnyt erősítő, azonos pontszámmal rendelkező csapatok játszanak egymással Makláron, a Heves vármegyei I. osztályú bajnokság 15. fordulójában.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 15.00:

MAKLÁR (5.)–HERÉD (6.)
Maklár, Adler Sándor Sporttelep. V.: Rozsnaki Gábor (Varga L., Forgó).

– A helyzetkihasználással volt gond, öt-hat lehetőségből sem sikerült a hálóba juttatni a labdát, majd pedig egy elkerülhető szabadrúgás után gólt kaptunk. Hiába uraltuk a mezőnyt, elöl nem voltunk elég koncentráltak – magyarázta a Marshall-ASE elleni 1–0-s vereség okait a makláriak középpályása, Koós Krisztián.

A 23 éves játékos elmondta azt is, szerinte milyen erények felvonultatására lesz szükség ahhoz, hogy a javukra dőljön el Heréddel szembeni összecsapás.

– Agresszívan játszva, minden párharcot meg kell nyerni. Végig koncentráltnak kell lenni és nagyon oda kell tenni magunkat. Hazai pályán játszunk, nincs mese, nyerni kell – közölte Koós Krisztián.

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

A herédiek a Téli-kupa nagypályás, műfüves torna ismételt elhódítása után a bajnoki rajtot sikerrel vették a Bélkő SE-Bélapát elleni 4–1-es hazai győzelemmel. A folytatásban azonos pontszámmal rendelkező (23–23) és hasonló képességű csapathoz utazik a HLC, amely gárdát ősszel Tóth Olivér góljával 1–0-val két vállra fektette. 

– Aligha mondok újdonságot azzal, hogy Makláron minden csapatnak nagyon nehéz játszani, és pontot/pontokat szerezni – szögezte le a Heréd LC belső védője, Szabó Bertold. – Mindenképpen higgadt, összeszedett és koncentrált játékra lesz szükség, amelynek során a kínálkozó lehetőségeket könyörtelenül ki kell használni.

A két csapat között jelenleg csupán a gólkülönbség a döntő, míg a makláriak plusz húsz találattal (39–19) rendelkeznek, addig a herédiek 30–23-mal állnak.

– Jelenleg nagyon jó csapategységet alkotunk, amelyben a fiatal tehetségek és a rutinos játékosok morálisan és minőségben egyaránt jól kiegészítik egymást a pályán és azon kívül is – emelte ki a 29 éves hátvéd. – Mindenki 110 százalékot fektet a munkába azért, hogy közösen minél több sikert érjük el. Ha a most még hiányzó játékosaink felépülnek a sérülésükből, azt gondolom, hogy egy-két helyet mindenképpen előrébb tudnánk lépni a tabellán. Persze ebben szerepet játszik a riválisok tavaszi eredményessége, amit azért elég nehéz lenne előre megjósolni.

A további mérkőzések

Szombat, 15.00:
HEVESTHERM-HEVES (9.)–MARSHALL-ASE (4.)
Heves. V.: Nógrád vármegyei játékvezetők.
Ősszel: 1–3 
GYÖNGYÖSHALÁSZ (2.)–BESENYŐTELEK (11.)
Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, műfű. V.: dr. Lendvai Gábor (Csathó, Pápista).
Ősszel: 4–2
EGER SE II. (12.)–EGERSZALÓK (8.)
Eger, Felsővárosi Sporttelep, műfű. V.: Mencsik László (Király, Panyi).
Ősszel: 1–1
BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (10.)–FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (1.)
Bélapátfalva. V.: Szigetvári Zsolt (Molnár D., Dajkó).
Ősszel: 0–9

Szombat, 17.00: 
LŐRINCI (3.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (7.)
Selyp, Lőrinci Spt. V.: Derda József (Kocsis, Derda N.).
Ősszel: 2–1
Szabadnapos: Petőfibánya (13.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában