Labdarúgás

2024.03.21. 19:52

Petőfibányán öt hónapja várnak a második sikerre

Tavaly október 7-éhez fűződik a Petőfibányai SK eddigi egyetlen győzelme a Heves vármegyei I. osztály 2023/24-es kiírásában. Az újonc sereghajtó ezen most változtatna.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 15.00:

PETŐFIBÁNYA (13.)–EGERSZALÓK (8.)

Petőfibánya. V.: Kocsis József (Sohajda, Titz).

– Télen teljesen átalakult a csapat, jelenleg a fiatalok lendületét próbáljuk pár rutinos játékossal kiegészíteni, ám a gárda még nem teljesen érett össze – rögzítette a petőfibányaiak 40 éves középpályása, Mohácsi Gábor. 

– A csapategység viszont bizakodásra ad okot, és hazai pályán nagy küzdő a petőfibányai alakulat. Talán azt mondanám, hogy ikszes meccsen a rutinban bízhatunk, ahol egyéni teljesítmények dönthetnek a pontokról, reméljük, a mi javunkra.

Ősszel az egerszalókiak 4–1-re nyerték a párharcot úgy, hogy a vendégek részéről Oláh Krisztián Miklós betalált a szalókiak kapujába és öngólt is vétett. 
Mohácsi Gábor akkor még a Heréd LC-t erősítette, ő is télen igazolt a Bányászhoz.

– Csupa szív emberekből álló családhoz hasonlítanám a petőfibányai csapatot, amely gárda a mindennapi betevőért küzd. Szerények a képességek, de nem lehetetlen a kitűzött cél elérése. Ennek érdekében mindent megteszünk, mert a jövő csapata most kezd épülni, és ehhez szükség van a bennmaradás kivívására – emelte ki Mohácsi Gábor.

Ahogy a Petőfibánya, úgy az Egerszalók is csak egy bajnoki mérkőzést játszott az idén, tekintve, hogy mindketten túljutottak az idénybeli szabadnapon. A PSK a hazai rajton 3–0-ra kikapott a Hevestől, míg a Szalók 1–1-es döntetlent ért el a Eger SE II.-nél.

– Az egri fiatalok jó csapatot alkotnak, akikkel szemben azért nem sikerült győzni, mert a helyzeteinkkel nem tudtunk élni – pillantott vissza az egerszalókiak csapatkapitánya, Ficzere Péter. 

– A végjátékbeli pontatlanságon feltétlenül javítanunk kell, mert a kapu előtt az tud eredményes lenni, aki jól összpontosít. Petőfibányára győzni megyünk, de mivel nem foglalkozunk a tabellával, így nincs is okunk lebecsülni az újonc gárdát. Biztos vagyok benne, hogy rendkívül elszánt házigazdákkal találkozunk, azonban mi azon leszünk, hogy a saját akaratunk érvényesüljön – zárta szavait a 35 esztendős középpályás, aki a 2023/24-es küzdelemsorozatban 13 bajnoki mérkőzésen négyszer talált az ellenfelek kapujába, közte egyszer a Petőfibánya hálójába is.

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

A további mérkőzések

Szombat, 15.00:
FÜZESABONYI SC-ERŐSS SC (1.)–MAKLÁR (6.)
Füzesabony. V.: Pádár Szabolcs (Forgó, Nagy F.).
Ősszel: 2–2 
ENERGIA SC GYÖNGYÖS (7.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (4.)
Gyöngyös, Sport út. V.: Mákos Márk Dávid (Balogh I. Z., Dró­tár – Pest vármegyeiek).
Ősszel: 1–3 
BESENYŐTELEK (11.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (10.)
Besenyőtelek, dr. Vass Géza Sporttelep. V.: Szigetvári Márk (Szigetvári Zs., Törtei).
Ősszel: 0–3 
HERÉD (5.)–HEVESTHERM-HEVESI LSC (9.)
Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Panyi Kristóf (Orosz, Derda N.).
Ősszel: 1–2 
EGER SE II. (12.)–LŐRINCI VSC (2.) 
Eger, Felsővárosi Sporttelep, műfű. V.: Németh Szabolcs (Németh M., Pápista).
Ősszel: 0–4 
Szabadnapos: Marshall-ASE (3.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában