Aranygeneráció

2024.03.17. 09:27

Rangos médiadíjat kaphat A nemzet aranyai című film

A magyar pólós aranygeneráció történetét bemutató nagy sikerű sportfilmet is jelölték a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) idei médiadíjára.

Heol.hu

A nemzet aranyai bemutatóját Egerben is nagy érdeklődés övezte

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Mint ismert, a film a dr. Kemény Dénes vezette magyar férfi vízilabda-válogatott történetét, köztük a zsinórban három olimpiai bajnoki címet dolgozta fel nagyon hatásos módon. A nagy sikerű alkotásban egri kötődésű pólósok, például Szécsi Zoltán, Biros Péter vagy Madaras Norbert is főszerepet kaptak.

Arról, hogy a filmet jelölték az AIPS médiadíjára a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) adott hírt hivatalos Facebook-bejegyzésében:
- Az AIPS közzétette az idei Médiadíjának több kategóriájában is az első szűkítés után versenyben maradt alkotások listáját. A sportfilmek kategóriájában (video documentary) a 38 versenyben maradtban két magyar munka is szerepel: Bényei Márta: A nemzet aranyai című, valamint Kéri András Dániel A calcio titkai című filmje. A sportolói portré kategóriában Szabó Dávid Rákosi Gyuláról készített filmje, a Hetven év a Fradiért ugyancsak bekerült a kiválasztottak közé. A rádiósoknál még két további versenyben maradt pályamunkáért szoríthatunk. Somogyi Zsófia Marozsán Fábián a szezon meglepetését jelentő sikeréről készített anyagáért, valamint Szép Zoltán a Marosvásárhelyi Rádióban elhangzott Erdélyi ötkarikás történetek című hangzójáért. A zsűri munkájában ezúttal is részt vett dr. Csisztu Zsuzsa, az AIPS és a Magyar Sportújságírók Szövetsége alelnöke - írtak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában