A királyetap

2024.03.05. 20:25

Idén újra Hevesbe jön a Tour de Hongrie, mutatjuk hová és mikor

Közzétették az idei Tour de Hongrie verseny szakaszait. A Mátrát újra körbetekeri majd a mezőny.

Heol.hu

Kerékpár verseny a Mátrában (Archív fotó)

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Közzétették a 2024-es Tour de Hongrie útvonalát. Öt szakasz, 854 kilométer, csaknem 8000 méternyi szintemelkedés, 10 kategorizált emelkedő, két klasszikus sprinteretap és két ikonikus hegyi befutó vár a 45. Magyar Kerékpáros Körverseny résztvevőire. Idén újra a Heves vármegye is része a versenynek, Gyöngyös és a Mátra lesz a befutó, de az egész vármegyén végig tekernek majd a versenyzők.

Idén újra Hevesbe jön a Tour de Hongrie
Idén újra Hevesbe jön a Tour de Hongrie 

A Tour de Hongrie királyetapjának nevezett szakaszon a május 10-én a versenyzők Kazincbarcikáról indulva, Eger érintésével érkeznek meg a Mátra lábához, hogy aztán egy mátraházi körözést követően a Kékestető csúcsán érjenek célba. Az emelkedőn az összetett esélyesek szállnak majd harcba a győzelemért a 2700 méternyi szintemelkedésű etapon.

A verseny 3. szakaszának nagy része a vármegyét érinti, áthaladnak Nagyvisnyón, Szilvásváradon, Bélapátfalván, Szarvaskőn és Egeren is. Innen Egerbakta felé Sirokon át Tarnaszentmária, Domoszló és Markaz is a verseny része lesz többek között, majd Mátrafüred és Mátraháza felé indulnak és megteszik a Mátra kört, mely már korábban is erősen megmozgatta a bringásokat és Kékestetőn ér véget.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában