Labdarúgás

2024.04.04. 17:16

Villanyfényes derbi Lőrinciben gyöngyöshalászi vendégséggel

A tavaszi idény egyik leginkább várt rangadóját a Gyöngyöshalász lőrinci vendégjátéka jelenti. A villanyfényes meccset szombaton este játsszák a Heves vármegyei I. osztályú bajnokság 18. fordulójában.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 19.00:

LŐRINCI (2.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (3.)

Selyp, Lőrinci Sporttelep. V.: Varga László (Derda J., Juhász Á.).

Ács Ádám a mezőny legjobbjának számított az Egerszalókon elért múlt heti siker során. A lőrinciek karmestere kiváló játékkal és két góllal járult hozzá a vendégek 4–2-es győzelméhez.

– Nem csak nekem ment jól a játék, az egész csapat remekül futballozott, így tudtunk megnyerni a meccset, amelyen nagyjából 80 percet át emberhátrányban játszottunk – tekintett vissza a 29 éves középpályás. 

– A Halász ellen 90 percen keresztül nagy összpontosítással kell játszanunk, nem szabad egy percre se kihagyni, mert biztos vagyok benne, hogy a vendégek megbüntetik a hibáinkat. Egyénileg mindenkinek ki kell hoznia magából a maximumot, csapatszinten pedig, ha hozzuk azt az erős csapategységet, taktikai fegyelmezetséget és küzdenitudást, ami jellemez bennünket, akkor szerintem meg lesznek azok a lehetőségeink, amelyekkel megnyerhetjük a mérkőzést. 

Az továbbra is jól látszik, hogy jó eséllyel a Füzesabonyi SC-Erőss út, Lőrinci VSC, Gyöngyöshalász SE hármasból kerül ki az idei bajnok. Ács Ádámtól azt kérdeztük, ebből a különversenyből miként jöhet ki győztesként az LVSC.

–Messze van a még vége, de magam is úgy vélem, ez a trió adja majd a végső győztest. Nekünk az a feladatunk, hogy megnyerjük a meccseinket, mert csak így lehet esélyünk a bajnoki címre. Aztán a végén meglátjuk, ez mire lesz elég – szögezte le a labdarúgó.

A Gyöngyöshalász SE a tavaszi rajton Füzesabonyban 5–0-s vereséget szenvedett, majd hazai pályán ikszelt a Besenyőtelekkel (2–2). Utána újra elkapta a fonalat Labancz Róbert együttese. Ebben jelentős szerep jutott Sőregi Zoltánnak is.

– A két csapat jól ismeri egymást és a motivációval sem lesz gond egyik oldalon sem – jelentette ki a 35 éves középpályás. – Aki jobban koncentrál és jobban sáfárkodik a helyzetekkel, azé lesz a három pont. Persze a szerencse sem árt, de mint tudjuk, a szerencse általában azé, aki többet tesz érte és jobban akarja a győzelmet.

A bajnoki végeredményt illetően Sőregi Zoltán is úgy véli, hogy a fent említett hármas egyik tagja lesz az aranyérmes. Ám...

– Mi ezzel nem foglalkozunk! Mindig a következő mérkőzésre készülünk és arra koncentrálunk. Valamennyi meccset szeretnénk megnyerni és akkor nem lehet gond. Igaz, elég rosszul rajtoltunk, sajnos a sérülések sem kerülnek bennünket, és mint minden csapatnál, nálunk is akadnak gondok, problémák. Ezeket azonban próbáljuk megoldani. 

Ősszel: 0–0

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

A további mérkőzések

Szombat, 16.30:
HERÉD (5.)–PETŐFIBÁNYA (12.)
Heréd, Markó Ferenc Spt. V.: Tamás Attila (Molnár A., Jakab R. – Pest vármegyei jv).
Ősszel: 1–0 

EGER SE II. (13.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (11.)
Eger, Felsővárosi Spt., műfű. V.: Juhász Sámuel (Pásztory, Nagy Péter).
Ősszel: 2–2 

ENERGIA SC GYÖNGYÖS (7.)–MAKLÁR (6.)
Gyöngyös, Sport út. V.: Kocsis József (Orosz, Pápista).
Ősszel: 0–2 

BESENYŐTELEK (10.)–HEVESTHERM-HEVES (9.)
Besenyőtelek, Dr. Vass Géza Spt. V.: Molnár Dániel (Csathó, Somogyi).
Ősszel: 0–8 

MARSHALL-ASE (4.)–EGERSZALÓK (8.)
Andornaktálya. V.: Pádár Szabocs (Szigetvári Zs., Bordács).
Ősszel: 1–1

Szabadnapos: Füzesabony (1.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában