Labdarúgás

2024.05.12. 20:27

Az FC Hatvan nemcsak harapott, győzött is a GYAK ellen

Háromgólos győzelemmel tett lépést a bennmaradás felé az FC Hatvan csapata az NB III. Északkeleti csoportjának 28. fordulójában rendezett Gyöngyösi AK elleni összecsapást követően.

Füzesi Bálint

Tarjáni Péter (19) szerezte a hatvaniak második gólját

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

FC HATVAN–GYÖNGYÖSI AK 3–0 (1–0)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 400 néző. V.: Molnár R. (Punyi, Vad.)
HATVAN: Menczeles – Tarjáni, Szabó Sz., Nagy Zs., Karácsony – Mundi Z. – Benkó, Fellner, Vince A. (Bodnár A., 69.), Dinka – Burzi (Kanálos, 70.) Vezetőedző: Zoran Szpisljak
GYÖNGYÖS: Uj M. – Uram, Tóth L. (Palhuber, 55.), Babarcsik, Gonda, Szentannai, Czinkóczi, Béla S., Nagy-György B., Muhari, Sándor B. (Timon, 74.). Vezetőedző: Majzik Zoltán.
GÓL: Karácsony (23. – 11-esből), Tarjáni (49.), Bodnár A. (89.).
JÓK: Tarjáni, Dinka, Karácsony, Mundi Z., Bodnár A., ill. Béla, Gonda, Szentannai, Babarcsik.

Győzelmi kényszerben lépett pályára a Hatvan a Heves vármegyei rangadón a már kiesett Gyöngyös ellen, hiszen a Zagyva-partiaknak még pontokra van szükségük a bennmaradáshoz. Sok hiba tarkította az első játékrész első felét, a vezetést mégis sikerült a hazaiaknak a 23. percben megszerezniük, hiszen a Fellner Krisztofer buktatásáért megítélt tizenegyest Karácsony Dávid lőtte magabiztosan, félmagasan a jobb sarokba. 

A gyöngyösiek Babarcsik Bálint révén veszélyeztettek, de nem sikerült egyenlíteniük.  A szünet után aztán egy remek kényszerítőt követően a hatvani jobbhátvéd, Tarjáni Péter lőtt nyolc méterről a hosszú sarokba. Ezzel el is dőlt a három pont sora, s a következő percekben a Hatvan tovább növelhette volna előnyét, de Uj Milán remek formában védett, vagy pedig a támadók hibáztak. A végén mégis összejött a harmadik gól a csereember Bodnár Attila révén – hiába küzdött lelkesen a Gyöngyös, ez nem ért pontot, kevésbé jó játékkal is nagyon fontos három pontot szerzett szépszámú közönség előtt a Zagyva-parti csapat.

ZORAN SZPISLJAK: – A kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek, ezért le a kalappal a srácok előtt! Már az első perctől kezdve magunkhoz ragadtuk az irányítást és elértük azt a pontot, hogy helyzeteket alakítsunk ki – az egyikből sikerült büntető kiharcolni és előnyhöz jutni. A Gyöngyösnek ezután még nehezebb dolga volt, s a srácok a szünetben megfogadták a tanácsaimat, hogy ezt a meccset mihamarabb le kell zárni. Ha pontosabbak vagyunk, akkor nem három, hanem sokkal több góllal nyertünk volna; jelzésértékű, hogy kapusunknak alig volt védenivalója.
MAJZIK ZOLTÁN: – Úgy vélem, hogy kulturált játékot mutattunk be, de sajnos hibáinkat könyörtelenül kihasználta a Hatvan, amely helyzeteit jól értékesítve győzött.

Az Északkeleti csoport állása
Forrás: eredmenyek.com

KÖVETKEZIK: FC Hatvan–Újpest FC II., Gyöngyösi AK–Putnok, Mindkettő: május 19., vasárnap, 17.00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában