Eskütétel

2022.03.23. 14:41

Esküt tettek a szavazatszámláló bizottságok tagjai Egerben

A 461 főből hétfői és keddi napon összesen 436 fő tette le az esküt Mirkóczki Ádám polgármester előtt.

Heol

A közgyűlés  februári ülésén fogadta el a tagok összesített listáját, amelyen minden, a jogszabályi feltételeknek megfelelő jelentkező szerepelt. Ez biztosított megfelelő rugalmasságot a választási iroda számára, hogy szükség szerint ossza be a tagokat az egyes szavazókörökbe.

 

A 461 főből hétfői és keddi napon összesen 436 fő tette le az esküt Mirkóczki Ádám polgármester előtt. Az eskütételt követően a választási iroda részletes felkészítést tartott a jelenlévőknek a szavazásnapi feladatokra való felkészülés érdekében - írja közleményében az önkormányzat. 

 


A jelöltek, jelölő szervezetek március 25-ig delegálhatnak tagokat az egyes szavazókörökbe, ekkor történik meg a választott tagok besorolása is a szavazatszámláló bizottságokba. Március 28-án és 29-én a bizottságok alakuló ülést tartanak, tagjaik közül elnököt és elnökhelyettest választanak. Az alakuló ülésen és a szavazáson az esküt tett választott és megbízott tagok vehetnek részt,
de elnök és elnökhelyettes csak választott tag lehet.

 


A választási bizottság a működésének tartama alatt hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek számítanak. Az SZSZB testületként működik. A bizottságba be nem osztott, de megválasztott tagok póttagként állnak rendelkezésre a választáson, ha bármilyen okból szükségessé válik a bizottságok kiegészítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!