választás

2019.10.13. 15:00

Gyöngyösön is rendben zajlik a szavazás

Vasárnap reggel csendes volt a mátraaljai város, kilenc óra előtt csak néhányan lézengtek a belvárosban és az utakon sem volt nagy forgalom.

H. É.

Gyöngyösön is folyamatosan szavaznak az emberek Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A VI. számú választókörben a Zeneiskolában sem volt tolongás a reggeli órákban, osztotta meg portálunkkal Horváth Imréné. A belvárosi szavazókör számláló bizottságának elnöke elmondta, az ide bejelentkező 700 polgár közül addig 41-en adták le voksukat. Hozzátette, hogy folyamatosan érkeznek a szavazók, a tapasztalat szerint leginkább a 10 órás mise után és a késő délutáni órákba jönnek a legtöbben szavazni. Egyébként ebből a szavazókörből viszik ki a városba a mozgóurnát is, amelyet addig egyetlen egy polgár kért csak.

A három polgármesterjelölt közül Kévés Tamás (Jobbik) adta le voksát először. Fiával együtt érkezett a VI. számú szavazókörbe. Egy órával később, tízkor adta le szavazatát Hiesz György (DK-Momentum-MSZP), aki családjával együtt sétált el a felsővárosi II. számú szavazókörbe. Itt Kovács Ferenctől megtudtuk, hogy az itt voksolók számát tekintve ez a legnagyobb szavazókör.

A számlálóbizottság elnöke hozzátette, hogy összesen 1040 helyi lakos voksolhat itt és a tizenkét és fél százalékuk délelőtt 10 óráig már leadta szavazatát. Hiesz György miután bedobta a borítékot az urnába kérdésünkre elmondta, a családja körében tölti a vasárnapot. Ebédelni mennek, majd egy kis kerti munkát tervez. Elárulta azt is, hogy estére nemcsak az önkormányzati választás eredményeit, hanem a magyar válogatott mérkőzését is figyelemmel kíséri.

Klausmann Viktor, a Városom, szeretlek Egyesület-FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje délelőtt 11 órakor húzta be az ikszet a szavazólapokon, ő a XIV. számú szavazókörbe, a Berze Nagy János Gimnáziumba érkezett. A kormánypárti jelölt szintén családja és munkatársai körében tervezte eltölteni a vasárnapot, este pedig közösen a szimpatizánsokkal együtt a Belvárostéren várják az eredményeket, tudatta. Egyébként a XIV. számú szavazókörben – ismertette Sántáné Szabó Erika, a számlálóbizottság elnöke – a 11 órás összesítésnél a pontos adat szerint, a 702 választó közül 180-an már szavaztak.

Gyöngyösön is folyamatosan szavaznak az emberek Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Baranyi Krisztián a városban él és tanul. Májusban lehetett volna első szavazó, ám akkor nem élt ezzel a lehetőségével, árulta el, így most az önkormányzati választásokkor szavazott életében először. Azt mondta, ismeri a helyi politikai viszonyokat és fontosnak tartotta, hogy a város és saját érdekében eljöjjön szavazni.

Szabó Oszkár a Zeneiskolából tartott hazafelé, amikor kérdésünkre elmondta, hogy nyugdíjasként is figyelemmel kísérte a kampányt. Tősgyökeres gyöngyösiként ismeri a helyi politikai szereplőket is. Eddig egy szavazást sem hagyott ki és amíg bír, addig el is megy majd szavazni. Szavai szerint egy élhetőbb városért, egy normális országért kellett az ikszet a megfelelő helyre húzni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!