Fizess készpénzzel

2024.01.18. 20:40

Készpénzzel fizessünk, ennek érdekében tartottak előadást Egerben is

A Fizess készpénzzel előadássorozat célja a készpénz életben tartása és a hátterének feltárása.

Hornyák Réka

A dr. Pócs Alfréd szervezte rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a készpénz megtartásának fontosságát

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Fizess készpénzzel mozgalmat népszerűsítő előadássorozatot szerdán este Egerbe is elhozták. A Nexus TV, a Hun TV, a Nexus Klub és a Nexus Köz-Ért országos kampányának egri állomását a Hun Fokos Szövetség szervezte. A Civil Közösségek Házában előadást tartott Varga István, a Hun-Bányászat Kft. tulajdonosa, Juhász János Zoltán, a Nexus Tv programigazgatója és dr. Pócs Alfréd, a Hun Fokos Szövetség Hagyományőrző Egyesület elnöke. 

A rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a készpénz megtartás fontosságát, hiszen az - a szervezők szerint - nem más, mint szabadságjog. A konzultációkat a civil célok elérése érdekében szervezik, hogy a közösségi találkozókon mindenki lehetősége legyen megszólalni és kérdezni. 

Varga István, a Hun-Bányászat Kft., mérnök-közgazdásza, valamint a Börzsöny aranybánya kutatási igazgató tulajdonosa Magyarország lehetséges függetlenítéséről beszélt, melyet bányászat által lehetne elérni - véleménye szerint. Megemlítette a Börzsönyben található nagy mennyiségű aranyat, melyből elmondása szerint az ország kifizethetné az államadósságot. A "kapitalista világ okozta spirál ellehetetlenítéséről és az ország önállósodásának fontosságáról" is szólt előadása. Kiemelte, hogy Magyarország gazdag ásványkincsekben, csak jelenleg senkinek nem áll érdekében azt kibányászni. 

Juhász János Zoltán, a Nexus Tv programigazgatója előadásában a Fizess készpénzzel kampányt ismertette. A probléma alapjának a felgyorsult és érzelemmentes világot állította, mely egy mókuskerékben szenved. Elmondása szerint a hitelpénzrendszer, a kapitalizmus és a politika köti meg az emberek kezét. 

– A bizonytalanság korát éljük, ahol már nem lehet évekre előre tervezni. A készpénz az utolsó szabadságjogunk, hiszen az egy árucikk, amit látunk, ami nálunk van. Nem csak számadat, ami a rendszerben van. A mozgalom sokak tetszését elnyerte már és szerencsére hazánkban még mindig nagyobb százalékban használnak készpénzt az emberek, mint bankkártyát. Ahhoz azonban, hogy ne veszítsük el a teljes szabadságunkat, széles társadalmi réteg támogatására van szükség – taglalta a mozgalom lényegét a Nexus Tv programigazgatója. 

A rendezvény főszervezője, dr. Pócs Alfréd orvos is felszólalt, aki arról beszélt, hogy a modern világban a félelem és a kényelem tartja rabságban az embereket. 

– A világunkban minden összefügg mindennel, tökéletes a természet harmóniája. Nem lehet és nem is szabad a félelemnek élni, bíznunk kell a mindennapi jó cselekedetekben, a kis csodákban, mert saját bizalom és hit nélkül irányíthatóvá válik az ember. Meg kell találni a szépet a természetben és a jót a minket körülvevő emberekben, feladatot kell találni magunknak és segíteni másokat azért, hogy együtt, erős közösségként meg tudjuk védeni magunkat és azt, ami a miénk – zárta le az előadást dr. Pócs Alfréd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában