eger

2017.12.14. 21:51

Macikat árulnak egy jó ügyért

Életmentő eszközt vásárolnának az egri kórház számára.

Süli K.

Két helyszínen is várják a segíteni szándékozókat Fotó: Korsós Viktor

Speciális életmentő eszközre, egy videolaringoszkópra gyűjt a Round ­Table ­Hungary egri szervezete a napokban, a XIV. Maci Akció keretein­ belül. A ­jótékonysági kezdeményezés december ­14-től 17-ig tart, a bevételből a Markhot Ferenc kórház központi aneszteziológiai és intenzívbeteg-ellátó osztálya részére szeretnének eszközt vásárolni.

– Két helyszínre települtünk ki, az Agria Parkba, valamint a Rákóczi úti Tesco üzletsorra. Az előző évekhez hasonlóan, idén is különféle macikat lehet nálunk vásárolni, a befolyt összegből pedig egy videolaringoszkópot szeretnénk venni a kórháznak. A tavalyi akciónk során közel ezer macit adtunk el, idén is ­hasonló eredményben reménykedünk – mondta el Nagy Adrián, a Round Table Hungary egri szervezetének alelnöke. Kifejtette, a videolaringoszkóp egy speciális életmentő eszköz, amely a betegek lélegeztetéséhez szükséges lélegeztetőcső behelyezését könnyíti meg.

Két helyszínen is várják a segíteni szándékozókat Fotó: Korsós Viktor

Hangsúlyozta, a négy nap során délelőtt tíztől ­este hétig várják a jótékonykodni vágyókat, akik akár licitálhatnak is a macikra.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában